Újabb és újabb nőgyógyászati problámákkal kellett megküzdenie Janicsák Vecának, s a végén méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Ráadásul házassága is tönkrement, ezért a válás mellett döntött. 

Méhét el kellett távolítani, nem lehet több gyermeke. Az énekesnő erről és a válásáról is beszélt a Blikknek adott interjúban.

Janicsák VecaForrás: TV2/sajtoszoba.tv

Volt férjével, Ladányi Jancsó Ábellel 2017-ben házasodtak össze, s bár voltak problémáik, eleinte úgy tűnt, sikerült megmenteniük a házasságukat. Ám nem tartott sokáig az öröm, végül mégis elvált a pár

A válásáról nem kívánt beszélni, annyit mondott, ő döntött, ami nem volt könnyű elhatározás, ahogy másnak sem az.

Veca az interjúban azt is elmondta, hogy számára a gyerekvállalás nehezített pálya volt, és bár rendszeresen járt szűrésre, és erre buzdít minden nőt, meg kellett küzdenie a méhnyakrákkal, ami miatt méhét el is kellett távolítani. Utókezelésre a műtét után nem volt szükség, ám több gyermeke így nem lehet, de Veca azt vallja, annak kell örülni, ami van, nem pedig azt siratni, ami nem lehet. 

A nehéz időszakot a zene segít neki feldolgozni, sőt, életének ezt a szakaszát zárja le a Gravitáció című új dalával, ami április 8-án debütál majd.