Ezért kell MINDIG kimosni az új ruhákat viselés előtt

Forrás: Shutterstock -
baktériumok új ruha mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden alkalommal izgalmas, amikor új ruhát vesz az ember. Azonban mosás nélkül felvenni az új szettet még akár veszélyes is lehet.

Egy bőrgyógyász szerint veszélyes lehet az új ruhákat mosás nélkül viselni. Egy tanulmány pedig kimutatta, hogy az emberek 44,7%-a nem mossa ki az új szerzeményeit, mielőtt magára ölti - írja a The Sun.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Dr. Faheen Latheef elmondta, hogy azok a kórokozók, amelyek az új ruhákon élnek, veszélyesek lehetnek. Különböző típusú mikrobák élnek a ruházaton, ráadásul különböző ideig, így nehéz megállapítani, hogy az ember milyen százalékban érintett. A három leggyakoribb mikroba: a baktériumok, vírusok és gombák.

A mosatlan új ruhák okozhatnak például Staphylococcus-fertőzést, ráadásul az ekcémás betegeket nagyobb valószínűséggel érinti a probléma. A gombák pedig bőrkiütéseket és viszketést okozhatnak.

A fehér ruhák mosására gondosan oda kell figyelnünk, különben kedvenc ruhadarabjaink észrevétlenül beszürkülhetnek. A hatékony fehér mosás titka most egy szuper hasznos TikTok videóból kiderül.

Súlyos betegséget okozhat, ha így mosol: szakértők elárulják, hogyan kellene csinálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.