Súlyos betegséget okozhat, ha így mosol: szakértők elárulják, hogyan kellene csinálni

betegség mosógép baktérium mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ruhagyártó azt írja elő, hogy a termékeiket 30 fokon ajánlatos mosni. A hidegvizes mosás környezettudatos és takarékos is, ám nem biztos, hogy a ruhadarabok így fertőtlenítve is lesznek.

A modern mosóporok azt ígérik, hogy minden ruha tiszta lesz 30 fokon is, ám nem biztos, hogy ezen a hőfokon a baktériumok is elpusztulnak. Egy friss nemzetközi kutatás szerint ráadásul a 30 fokon történő mosás egyenesen ártalmas az egészségre. Ez a hőmérséklet és a nedves környezet ideális táptalajt biztosít a baktériumok szaporodásához - írja a DailyMail.

A 30 fokos mosás nem fertőtleníti a ruhákat Forrás: Shutterstock

Szakértők azt tanácsolják, hogy havonta egyszer mindenképpen mossuk át a mosógépet 90 fokon, ami fertőtleníti a gép belsejét. Semmiképpen se mossuk együtt a törölközőket, az ágyneműket a ruhákkal és a fehérneműkkel, teregetés után pedig mindig alaposan kezet kell mosni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.