Egy 50 éves dal a legtökéletesebb ébresztőhang a világon

Forrás: Getty Images/WireImage/Kevin Mazur -
ABC ébredés ébresztő The Jackson 5 alvás tökéletes ébresztő ébresztőhang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósok évtizedek óta kutatják, hogyan működik az elménk az alvás során. A szakemberek régóta keresik a választ arra a kérdésre, hogy mi kell a tökéletes alváshoz és mennyit számít az, hogyan ébredünk fel reggel. Úgy tűnik, megtalálták a legjobb ébresztőt!

Mindannyian ismerjük a telefonokban található ébresztőhangokat. Sokan az idegesítő, zavaró dallamokra esküsznek, hiszen azok szinte felriasztják őket az álmukból. Mások viszont képesek a lágy természethangokra is felkelni. Egy friss kutatás szerint jelentősen befolyásolja szellemi teljesítőképességünket, hangulatunkat az, hogy milyen dalra, hangra ébredünk fel az alvásból.

Michael Jackson és a Jackson 5 tagjai 1997-ben Forrás: Getty Images/WireImage/Kevin Mazur

Bizonyos hangok hatására éberebbek leszünk, sőt ezek energetizáló hatásúak – írja a Science Alert tanulmánya alapján a szeretlekmagyarorszag.hu. A cikk szerint a legtökéletesebb ébresztő a The Jackson 5 öt évtizeddel ezelőtt készült nótája, az ABC.

"A zene és különösen a dallam tulajdonságai mind szerepet játszanak éberségünk sikerében. Azoknak az emberek, akik inkább dallamokra kelnek fel, jobban fog indulni a napjuk, mint azoké, akik hangokra kelnek. Több tanulmány is azt találta, hogy a dallamos, nem túl gyors, de nem is túl lassú popzene kiváló ébresztő egy jó szunyókálás után, főleg, ha kifejezetten kedveljük az adott számot" – írja a portál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.