Nehezen bírsz felkelni az ágyból, mert már immunis vagy a jelenlegi ébresztőórádra? Vagy egyszerűen csak unod a megszokott csörömpölést, és valami bombabiztos ébresztőt keresel? Válassz az alábbi különleges, extrém kütyük közül!


Nem meglepő, ha különösen nehezen kelsz ki reggelente az ágyból télen, miközben kint még sötét van, és a hőmérő higanyszála sem találja a plusz tartományt. A reggeleket az ébresztők szundi-gombja sem könnyíti meg, a haladékokkal ugyanis csak még nehezebb lesz a felkelés, ráadásul minden egyes szundigomb-nyomással csak annak az esélyét növeled, hogy elkésel.
Egyetlen megoldás létezik: egy igazán kíméletlen vekker, ami szinte kiparancsol az ágyból.

Súlyzó ébresztőóra

A súlyzó ébresztőóránál nincs lehetőséged arra, hogy eltold az ébredést, a tervezők ugyanis úgy alakították ki, hogy egyből 30 bicepszgyakorlatot kelljen végrehajtanod a sípolás leállításához. A súlya mindössze 660 gramm, így biztos, hogy nem lesz megerőltető a tevékenység, ám arra éppen elég, hogy néhány mozdulat után azonnal felébredj. Az időt és azt, hogy mennyi mozdulatot kell még megcsinálnod, az oldalán található digitális kijelző mutatja. Két 1,5 voltos elemmel működik a 17 x 7,5 centiméteres kis kütyü, és 6990 forintért szerezheted be.www.hobbyrendeles.hu

Rakétakilövő-óra és helikopter-óra

A rakéta kialakítás nemcsak a világűr szerelmeseinek lett kitalálva, hanem a nehezen ébredők számára is ötletes és hatékony segítség lehet a reggeli ébredéskor. A rakétakilövő-órán beállított időpont az ébresztés mellett a kilövés pillanatát is jelenti, így egy rövidke visszaszámolás után a hanghatások mellett ténylegesen megtörténik a felszállás, még mielőtt bármi esélyed lenne arra, hogy szundira nyomd, netán félálomban leállítsd az ébresztést. A feladatod, hogy felkelj az ágyból, megtaláld a rakétát, és visszatedd a helyére - csak így állíthatod le a berregést -, és mire ez megtörténik, garantáltan kimegy az álom a szemedből. A 15 centiméteres rakéta repülési magassága 50 centiméter, az óra négy darab AA elemmel működik és 7990 forintért juthatsz hozzá.

www.lefutur.hu

Hasonló elven működik a helikopter-óra is, melynek propeller része az ébresztés pillanatában leválik az óráról, és önálló mozgásba kezd. A feladatod az, hogy az ágyból kikelve megkeresd, elkapd, és visszatedd a helyére. Amíg ezt nem teszed meg, nem tudod elhallgattatni az ébresztőóra hangját.

www.hobbyrendeles.hu

Clocky guruló ébresztőóra

A Clocky guruló ébresztőóra tervezői igazán mókás, egyben hatásos formába ültették át a hagyományos ébresztőórát. A kerekekkel rendelkező kis szerkezet ébresztéskor azonnal mozgásba lendül, gyakorlatilag elmenekül az elől, hogy félálomban elnémíthasd. Ha sikerül megtalálnod és elkapnod, akkor van esélyed arra, hogy megszakítsd a zajt, ám addigra már rég felkeltél, és feltehetően az álom is kiment a szemedből. A mókás kütyü játék funkcióval is rendelkezik, így lehetőséged van arra, hogy elemezni próbáld a mozgását. A 13,5 x 9 x 9 centis paraméterekkel rendelkező készüléket 4990 forintért szerezheted be.

www.nandahome.com, www.thinkgeek.com

Vágd a falhoz!

Ugye te is voltál már úgy, hogy legszívesebben a falhoz vágtad volna az ébresztőórát, amikor a legszebb álmodból riasztott fel? A tervezők megoldották, hogy erre lehetőséged legyen. A focilabda kinézetű órát ugyanis csak úgy tudod elhallgattatni, ha kézbe véve - némi dühvel fűszerezve - a szemközti falhoz vágod. Összetörni nem fog, hiszen éppen erre lett kitalálva, bár az kérdés, hogy egy ilyen reflexszerű, elégedettséggel eltöltő mozdulat elegendő-e ahhoz, hogy tényleg magadhoz térj reggel. Mindenesetre egyedi ötletről van szó, melyet 6990 forintért vehetsz meg.

www.szuletesnapiajandekok.com

Még eredetibb ötletek külföldről

Ha szoktál külföldi webáruházakból is vásárolni, érdemes ott is szétnézni egyedi órák után. Ha például rajongtál a Lost című sorozatért, neked találták ki ezt a különleges ébresztőt, melyet csak úgy halkíthatsz el, ha beütöd a titkos kódot. Hogy mi lenne az? Bízzunk benne, hogy a használati útmutatóban van erre utalás.

A titkos kóddal rendelkező ébresztőórát itt nézheted meg.

Az agyműködésed helyett pedig inkább a koncentrációdat igényli a célbalövős ébresztőóra, amelynek leállításához a tartozékként adott játékfegyverrel kell az órához illesztett céltáblát eltalálnod.

A célbalövős órát itt nézheted meg.5 érv a reggeli szeretkezés melletthttp://www.life.hu/szeress/szex/20120106-felebreszt-felporget-feldob-mi-az.html Hogyan legyek jó nő? - Így nézhetsz ki korán reggel is tökéletesen!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20110810-hogyan-legyek-jo-no-igy-nezhetsz-ki-koran-reggel.html Felejtsd el a laktató reggeliket!http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110215-nem-jo-sokat-enni-reggelire.html