Világsztárok, akik megfertőződtek valamilyen rémes nemi betegséggel

Forrás: Photo12 via AFP -
betegség sztárok magazin nemi betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a legnagyobb hollywoodi sztárok sem tudnak azzal mit kezdeni, ha óvatlanul egy csúnya nemi betegség áldozatává válnak. Hiába tudják megfizetni a legjobb szakembereket, a fertőzések nem válogatnak, az orvosok pedig nem tudják megoldani minden esetüket.

Összeállításunkban olyan hírességeket mutatunk be, akiket herpesz, HIV/AIDS, vagy más szexuális úton terjedő betegség fertőzött meg. Sőt, néhányuk a mai napig szenved valamilyen kórságtól.

Charlie Sheen

A Két pasi meg egy kicsi sztárjáról évek óta köztudott, hogy HIV pozitív fertőzött. A színészt legtöbben Hollywood rosszfiújaként ismerik, aki mindig is nyíltan beszélt drogproblémáiról, valamint arról is, hogy egyáltalán nem veti meg a testi élvezeteket. 2015-ben számos pletyka felröppent arról, hogy Sheen komoly nemi betegséggel küzdhet: ezt később önszántából felvállalta egy tévéműsorban. Az 56 éves színész hatalmas botrány kavart, viszont összességében pozitív hatása volt akciójának: a bejelentés napján az átlaghoz képest 2,75 millió fővel többen kerestek rá a fertőzésre, mint előtte bármikor máskor.

Charlie Sheen Forrás: Getty Images/WireImage/2018 Sam Tabone/Sam Tabone

Pamela Anderson

A Baywatch ikonikus sztárja nem futókapcsolatai által, hanem volt férjétől, Tommy Lee-től kapta el a Hepatitis-C nevű betegséget. Ráadásul nem akármilyen módon fertőződött meg: exférjével közösen használtak egy tetoválótűt, ez okozta a betegségét. Pamela több mint 15 évig küzdött a fertőzéssel, majd egy csodakezelésnek köszönhetően sikerült kigyógyulnia a vírusból. Részt vett egy 12 hétig tartó kezeléssorozaton - amely 100 000 dollárba került –, és végre úgy érzi, hogy 20 évet ugrott vissza az időben.

Pamela Anderson Forrás: Getty Images/WireImage George Pimentel/George Pimentel

Al Capone

A világszerte ismert „sebhelyesarcú" bűnöző szintén helyet kapott listánkon, hiszen egykor ő is nemi betegséggel küzdött. 1925 és 1931 között Chicagóban Al Capone uralta a szervezett bűnözést, végül 1931-ben a hatóságoknak sikerült börtönbe zárni a hírhedt gengsztert. 1934-ben - biztonsági okokból - átkerült az Alcatraz-szigetre, majd rabsága éveiben nemcsak a mentális egészsége indult hanyatlásnak, hanem szifiliszes fertőzése eredményeképpen részlegesen le is bénult. 8 év rabság után szabadlábra helyezték, ezt követően pedig visszavonult és csendesen élte tovább hátralevő éveit.

Al Capone Forrás: Getty Images/Mpi

Scarlett Johansson

A Fekete Özvegy sztárja attól a Derek Jetertől kapta el nemi szervi herpeszét, aki korábban egy másik színésznőt, Jessica Albát is megfertőzött. Sosem derült ki, hogy a Fantasztikus Négyes sztárja miért nem figyelmeztette Scarlett Johanssont, de annyi szent, hogy végül mindkettőjüknek sikerült kigyógyulni a csúnya fertőzésből.

Scarlett Johansson Forrás: Photo12 via AFP

Magic Johnson

A kosárlabda történelem egyik legnagyobb játékosáról 1991-ben derült ki, hogy HIV-fertőzött. Betegsége bejelentése óriási jelentőségű volt, hiszen korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy kiváló fizikumú sportoló megfertőződhet HIV-vel. A diagnózis ellenére rengeteg rajongója azt hitte, hogy már régen meggyógyult, azonban ő mindenkit arra emlékeztetett arra, hogy csupán hatékony gyógyszeres kezelésben részesült. Régóta visszavonult, de máig büszkén és nyíltan beszél a betegség megelőzéséről, valamint a biztonságos szex fontosságáról is.

Magic Johnson Forrás: AFP/Ronald Martinez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.