programok látnivalók Amerika magazin Miami
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miami az Egyesült Államok keleti partján fekszik, Florida déli részén. Nagyon sok film, videoklip helyszíneként szolgál a Miami Beach, ahol mindig süt a nap, fehér a homok, gyönyörű kék az óceán és pezsgő az éjszakai élet.

Ez pedig nagyon hívogató úticél a turisták számára. A város viszont sokkal több látnivalót nyújt az ide látogatóknak. Nekem is volt szerencsém a közelmúltban a napfényes államba elutazni, és bejártam Miami minden egyes nevezetességét.

Ocean drive

Ez a történelmi negyed 960, különböző színekben pompázó épületnek ad otthont. Nagyon sok erre az étterem és a hotel. Érdemes ezt a részt este is megnézni, mert a házakat neonfény világítja ki.

Ocean drive Forrás: Parrag Zsófia

Vizcaya múzeum:

1914 és 1922 között épült Miami ékköve a Vizcaya főház. Az időtlen, mediterrán stílusú építészettel és a 20. század elejétől egészen Pompejiig visszanyúló gyűjteményével csodálatos látnivaló. A mai napig évente több tízezer látogató érkezik, akik tanulni, fejlődni és kikapcsolódni szeretnének egy ilyen csodás környezetben.

South Beach:

Ez a 17 utcából álló szórakozónegyed Miami Beach déli részén található. A környék ismertetőjegye a pasztell színű épületegyüttes. A South Beach drága idegenforgalmi kerület. A városnak ezen részén számos tengerparti étterem, üzlet, szálloda és rengeteg napozótér található. A térség legnépszerűbb utcája az Ocean Drive: az út egy része az óceán mentén halad végig.

Forrás: Parrag Zsófia

Little havanna:

1959-ben alakult meg ez a városrész, miután Kubából elkezdtek átvándorolni az emberek a rezsim elől. Ma már a város egyik legikonikusabb része, ahová a turisták is előszeretettel ellátogatnak.

FTX Arena:

1998-ban építették ezt a Miami szívében álló stadiont amelye otthont ad a város, azaz a Miami Heat kosárlabdacsapatnak. Az FTX Arenában 80 luxus lakosztály és 76 privát box található. Érdekesség, hogy a The Waterfront Theater Florida legnagyobb színháza, az arénán belül található és akár 5800 embert képes befogadni.

Miami Heat Forrás: Parrag Zsófia

Miami gyerekmúzeum:

Egy interaktív kiállítás nem csak gyerekeknek. A mottója "játssz, tanulj, képzeld el, alkoss". Csupa csodálatos játék több ezer méteren. Céljuk, hogy gazdagítsa minden gyermek életét azáltal, hogy előmozdítja a játékon keresztüli tanulás szeretetét, és lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy megismerjék a tehetségüket.


Everglades Nemzeti Park:

Bár nem Miami része, de a környékben van és mindenképp érdemes megnézni. A belvárosától mintegy negyven percre fekvő mocsaras terület, tele krokodillal és aligátorral. Az Everglades Nemzeti Park az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja, és az UNESCO világörökség része. A terület legismertebb állata az aligátor, amely az 1960-as évekre majdnem kipusztult, ezért védett állattá nyilvánították. Érdekesség, hogy nemcsak aligátorok, hanem krokodilok is élnek a parkban, ami a világon egyedülálló jelenség, és azért lehetséges, mert az Evergladesben sós és édes víz keveredik.

Everglades Nemzeti Park Forrás: Parrag Zsófia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.