A 47 éves Hywel Morgan a walesi Ceredigion strandján sétálgatva vette észre a tengerben a bajba került gyerekcsapatot. 

A férfi azonnal a gyerekek segtségére sietett. A légimentők is észlelték a problémát, értesítették a mentőket, akik végül a kimentett csoportból két gyereket és a helyi lakos hős apát kórházba szálíították.  

A két gyermek túlélte az esetet, ám a férfi életét a rengeteg közdelem ellenére sem tudták megmenteni

A családja és barátai csak szuperlatívuszokban tudnak mesélni Hywelről, akit ők csak Hywnek szólítottak: 

"Hyw önzetlen egyéniség volt, aki mindig másokra áldozta az idejét. Odaadó és szerető apa volt,  mindenki szerette és tisztelte, aki ismerte" - nyilatkozta a hős családja, hozzátéve, hogy bár rengeteg kedves, támogató  üzenetet kapnak, most inkább egy kis időt kérnek a gyászra, és szeretnék, ha meghagynák nekik a magánéletüket. 

A riptidák erős áramlatok, amelyek általában 1-2 km/h, de néha akár  4,5 km/h körüli sebességet is elérik, és így sodorják be az embereket a mélyebb vizekbe.

Általában rövid életűek, ezért a vízimentők azt javasolják, hogy ne küzdjenek vele a strandolók, hanem inkább tapossák a vizet, és takarékoskodjanak az energiával, amíg az áramlat gyengül, és visszajutnak a partra.

Az úszók követhetik az áramlatot is, amely félkörben halad ki a tengerre, majd körbe-körbe halad, végül egy másik ponton éri el a partot, ahol már erejét veszíti -  írja a Daily Mail.