Használd okosan a klímát: így több pénz marad a zsebedben

Forrás: Thinkstock -
spórolás meleg légkondi klíma Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több háztartásban alkalmaznak klímát a nagy hőség miatt. Ha nem figyelünk oda és állandóan használjuk, magas villanyszámlával kell majd farkasszemet néznünk. Ezt azonban elkerülhetjük, ha megfogadunk néhány hasznos tanácsot. 

A légkondi használatánál fontos a mértékletesség, mivel brutálisan meg tudja növelni a villanyszámlát, ha nem megfelelően használjunk.

Íme néhány tanács, amit érdemes megfogadni.

Használd okosan a klímát: így marad több pénz a zsebedben Forrás: Thinkstock
  • Fontos, hogy ne kapcsolgassuk ki-be a légkondit, sokkal takarékosabb, ha a gép folyamatosan szinten tartja a lakás hőmérsékletét, és csak akkor hűt, amikor arra tényleg szükség van.
  • Éjszakára érdemes kikapcsolni a klímát, helyette lefekvés előtt jól szellőztessük ki a lakást, éjjelre akár nyitva is hagyhatjuk az ablakot, ilyenkor amúgy is néhány fokkal lejjebb megy a hőmérséklet.
  • Ne a rendszeres tisztításon és karbantartáson spórolj! A légkondiban könnyen elszaporodhatnak a kórokozók és többet is fogyaszt, ha nincsen minden szezon előtt kitakarítva. Emellett pedig időnként te magad is megtisztíthatod a szűrőket: ha hozzáférsz a kültéri egységhez, kefével távolítsd el róla a port.
  • Segítsd a klímaberendezés munkáját azzal, hogy azokban a helyiségekben, ahol működteted a légkondit, ott lehúzod a redőnyt vagy behúzod a függönyt, hogy ne süssön be a nap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.