Egy közelmúltban lezajlott felmérés keretében 60 év felettieket kérdeztek meg arról, hogy miként lehet a boldogságot a nyugdíjas esztendőkbe csempészni nap mint nap.

Az Express magazin által publikált eredmények alapján a megkérdezettek 43%-a állította, hogy életük legörömtelibb szakaszát élik jelenleg. A többség szerint ennek titka a sok nevetés, az aktív társasági élet, a szabad levegőn való mozgás és a tudatos unaloműzés.

Forrás: 123rf.com

Továbbá úgy vélik, érdemes hanyagolni a sértődöttséget, viszont azt fontosnak tartják, hogy emlékezzenek az életben elért sikereikre.

A felmérés során a nők és a férfiak nem mindig értettek egyet: míg az intimitás és a szex az idős urak 29%-a szerint számított kiemelten fontosnak ebben a korban, a hölgyek csupán 12%-a vélekedett ugyanígy. Abban viszont mindkét nem képviselői közös nevezőre jutottak, hogy a rendszeres, szeretetteljes érintkezés a társas kapcsolatokon belül a nyugdíjasok számára is elengedhetetlen.

Jó volt hallani, ahogy ennyi szép kort megért résztvevő ilyen lelkesen beszélt azokról a dolgokról, melyek boldoggá teszik őket. Ezek az eredmények is alátámasztják, hogy a nyugdíjas években is kiemelten fontos, hogy az ember újra és újra megtalálja az élet értelmét

– nyilatkozta Sarah Clarke-Kuehn, a felmérés vezetője.