Ez a boldog nyugdíjas évek titka a kutatások szerint

Forrás: 123rf.com -
boldogság nyugdíj életmód nyugdíjas időskor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy közelmúltban lezajlott felmérés keretében 60 év felettieket kérdeztek meg arról, hogy miként lehet a boldogságot a nyugdíjas esztendőkbe csempészni nap mint nap.

Az Express magazin által publikált eredmények alapján a megkérdezettek 43%-a állította, hogy életük legörömtelibb szakaszát élik jelenleg. A többség szerint ennek titka a sok nevetés, az aktív társasági élet, a szabad levegőn való mozgás és a tudatos unaloműzés.

Forrás: 123rf.com

Továbbá úgy vélik, érdemes hanyagolni a sértődöttséget, viszont azt fontosnak tartják, hogy emlékezzenek az életben elért sikereikre.

A felmérés során a nők és a férfiak nem mindig értettek egyet: míg az intimitás és a szex az idős urak 29%-a szerint számított kiemelten fontosnak ebben a korban, a hölgyek csupán 12%-a vélekedett ugyanígy. Abban viszont mindkét nem képviselői közös nevezőre jutottak, hogy a rendszeres, szeretetteljes érintkezés a társas kapcsolatokon belül a nyugdíjasok számára is elengedhetetlen.

– nyilatkozta Sarah Clarke-Kuehn, a felmérés vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.