Törőcsik András fiának megrázó szavai: "Csak az utóbbi 8 évet törölném ki az életemből"

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
halál gyász focista Törőcsik Attila Törőcsik András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatvanhét éves korában, tüdőgyulladás következtében elhunyt Törőcsik András, a magyar futball és az Újpesti Dózsa egykori ünnepelt sztárja. Halálára sem fia, sem volt felesége nem tudott felkészülni.

Törőcsik egészségi állapotáról az utóbbi években szinte csak rossz hírek érkeztek: tavaly agyműtéten esett át, és a koronavírus-fertőzést is elkapta. A legenda végül tüdőgyulladást kapott, amivel legyengült szervezete már képtelen volt megbirkózni.

1986-ban, amikor fia, Attila egyéves volt, a focista és felesége különváltak, azonban sosem szakadtak el egymástól teljesen. Terka a Blikknek beszélt arról, hogy folyamatosan látogatta őt, utoljára szombaton volt bent nála, hogy elbúcsúzhasson a testétől.

Törőcsik András Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Törőcsik Attila elmondta, bár tudta, hogy egyszer el fogja veszíteni az édesapját, rájött, hogy erre nem lehet felkészülni.

"2014 óta bármikor bekövetkezhetett volna a halála. Az orvosok akkor azt mondták, három éve lehet hátra, de ő túlélt egy covid-fertőzést is. Úgyhogy hiába lehetett számítani rá, szíven ütött a hír. Sajnos, a koronavírus-járvány miatti egyéves bezártsága alatt nagyon sokat romlott az állapota, tulajdonképpen ez okozta a halálát" - mondta, hozzátéve, hogy próbál csak a szépre, a jóra gondolni.

"Hogy lehetett volna más élete? Ilyen volt, és kész. Csak ezt az utóbbi nyolc évet törölném ki az életemből. Nem voltak közös élményeink, nem tudtunk elmenni egy jót vacsorázni, vagy bármilyen közös programot csinálni. És már nem is fogunk tudni" – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.