Felesége azt hitte, napszúrást kapott, de kiderült, hogy a férjének agyvérzése van

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
műtét agyvérzés mentők stroke életmentők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatalmas hőség és a figyelmeztetések ellenére is egész nap a kertjét gondozta az a borsodi férfi, akinek felesége súlyos napszúrásra gyanakodva hívta ki a mentőket. 

A feleség akkor vette észre, hogy baj van, mikor a férje végre bement a házba és a konyhában leülve egy pohár vizet kért. Beszéde elkent volt, ezért párja azonnal mentőt hívott. Akkor még azt hitte, napszúrást kapott a kánikulában.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kiérkező mentők azonban hamar rájöttek, hogy a férfi agyvérzést kapott, és ennek megfelelően folytatták a beteg ellátását. Értesítették a legközelebbi stroke-központot, ahol a férfit még az utolsó pillanatban megműtötték, melynek köszönhetően nem szenvedett további agykárosodást és a beszédközpontját is sikerült megmenteniük az orvosoknak - írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.