A Vajdaságban élő magyar apának sok volt a nap 24 órájában ráháruló fizikai és lelki teher, nem bírta tovább viselni a sorsát, ezért felakasztotta magát. 

A most 19 éves Márk koraszülöttként jött a világra a várandósság 33. hétében. Közel négyhetesen leállt a légzése, ami agykárosodást okozott nála, és epilepsziás is lett. Orvosai azt mondták a szülőknek, hogy legfeljebb hároméves koráig él majd, de a fiú erre rácáfolt. 

Forrás: Shutterstock

Az édesapa 12 éves kora óta nevelte a fiút, miután a Magyarországon élő feleségével elváltak, aki a két nagyobbik gyereket egyedül nevelte tovább: 

„A volt férjem, Zsolt, néhány héttel ezelőtt öngyilkosságot követett el a vajdasági Csantavéren. Ő nevelte Márkot 12 éves kora óta, azóta, hogy elváltak útjaink, miután összejött a bébiszitterünkkel, aki a fiunk gondozója volt. Öt évig minden jól ment, sűrűn találkoztunk, és úgy látszott, minden rendben van velük. Két évvel ezelőtt azonban szakítottak, így a volt férjem kénytelen volt egyedül gondoskodni Márkról. Ez azonban túl soknak bizonyult neki" - mondta el az édesanya, Aurélia a Blikknek

A család nagyon nehéz helyzetbe került, Auréliának fel kellett adnia a szegedi Csillag börtönben lévő állását, hogy a hozzá visszakerült Márkról gondoskodjon, ráadásul a szerb törvényeknek megfelelően volt férje temetési költségeit is neki kellett állnia. Ezen kívül probléma még, hogy a 19 éves fiú a babakocsiját is kinőtte, újat kellene vásárolniuk, ami a 17-18 kilós beteg gyereket elbírja, de arra már végképp nincs pénzük, ezért segítséget kérnek a körülbelül 500 ezer forintba kerülő babakocsi megvásárlásához.  

A uráliát az új kocsi megvásárlásában az Együtt Lépésről Lépésre nemzetközi Alapítványon keresztül lehet támogatni.