Döbbenet: erre használják a nők a szódabikarbónát strandolás előtt

Forrás: Thinkstock -
strand szódabikarbóna Nyár szőrtüsző bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Köztudott, hogy a tudományos nevén nátrium-hidrogén-karbonátként ismert fehér port nem csak étkezési célra lehet használni: orvosi, háztartási és kozmetikai tevékenységeknek is sokoldalú támogatója lehet.

Aki hajlamos a szőrtüszőgyulladásra, általában kissé stresszesen várja a bikiniszezont: amellett, hogy a kis, piros, esetenként kiterjedt, heveny gyulladásos területeket alkotó pöttyök nem túl esztétikusak, rendkívül kellemetlen érzést okozhatnak a bőrön. Létezik azonban egy házi praktika, mellyel megelőzhető és/vagy kordában tartható a szőrtüszők irritációja. Ehhez nincs szükséged másra, csak lefőzött kamillateára és szódabikarbónára – írja a Ripost.

Forrás: Thinkstock

A kihűlt kamillateába keverj annyi szódabikarbónát, hogy kenhető pasztát kapj, majd ezzel az egyveleggel masszírozd minden másnap nagyjából három percig a problémás testrészeidet! Vigyázz, hogy a bikinivonal kezelése esetén intim területre ne kerüljön a masszából! Fontos továbbá, hogy minden radírozás után hidratáld a bőrödet hipoallergén testápolóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.