Több magyar híresség és ismert ember is Ruttner Györgyöt kérte fel korábban védőügyvédnek, többek között Stohl András és az azóta elhunyt színész, Damu Roland is neki köszönheti, hogy a vártnál enyhébb büntetést szabott ki rá a bíróság. 

Nemcsak celebek, más közéleti szereplők is Ruttnert kérték fel anno, hogy védjék meg a törvény előtt, az ügyvéd pedig nagy sikeraránnyal ezt meg is tette. 

Budapest, 2012. március 7. Damu Roland beszélget ügyvédjével, Ruttner Györggyel az ellene folyó büntetőper másodfokú tárgyalása előtt a Fővárosi Törvényszék folyosóján. Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a sorozatszínészt, akit súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek. MTI Fotó: Szigetváry ZsoltForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Egészen addig, amíg Ruttner 60 milliós sikkasztás ügye miatt  belőle lett vádlott, és hosszú időt kellett házi őrizetben töltenie. Kiderült, hogy korábbi ügyfelei jelentették fel, akiknek több százmillió forintot fizetett vissza a bedőlt devizahitele miatt felvett uzsorakölcsönökre. Végül az egykori sztárügyvédet bűncselekmény hiányában felmentették, de addigra erkölcsileg és anyagilag is sokat veszített. 

Egy másik ügy miatt - egy nála letétbe helyezett örökség egy részét megtartotta magának - a  Magyar Ügyvédi Kamara végleg kizárta tagjai közül, hivatását többé nem gyakorolhatja.

Tavaly az is kiderült, hogy Ruttner fent van a NAV 10 milli forint feletti összeggel tartozó adósainak listáján.

Egykori kollégái, ismerősei semmit nem tudnak az ügyvédről.

Nemrég látták őt a metrón utazni: megviselt volt, a korábbi gazdagságnak nyoma sem látszott rajta, lehajtott fejjel utazott - írja a Blikk