Soha nem látott, bizarr élőlényt fedeztek fel a Csendes-óceán mélyén

Forrás: Shutterstock -
bizarr Csendes-óceán furcsa élőlény csalánozók
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi sem bizonyíthatná jobban, hogy még rengeteg mindent nem tudunk az óceánokról, mint az a lény, amit most fedeztek fel a Csendes-óceán mélyén. 

Az Ocean Exploration Trust nonprofit szervezet Nautilus kutatóhajójának csapata fedezte fel a hatalmas, bizarr kinézetű lényt, amely a Csendes-óceán mélyén, mintegy 3000 méterre a víz alatt él. A borzongató kinézetű élőlénynél már csak a méretei rémisztőbbek: közel két méter hosszú szárral és negyven centis csápokkal rendelkezik, bár a videóban ennél sokkal apróbbnak tűnik.

A felvételt egy távirányítású tengeralattjáróval készítették. A kutatók szerint a lény a csalánozók közé tartozik, és úgy vélik, a Solumbellula monocephalus egyik példányát fedezték fel, amivel mindeddig nem találkoztak a Csendes-óceánban, de az Atlanti- és az Indiai-óceánban már láttak hozzá hasonlót - írja a LiveScience.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.