Back to school: válaszd ki a hozzád illő hátizsákot

Sailor Moon hátizsák iskolakezdés magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kezdetét veszi a 2022/2023-as tanév, így már a szülők és a gyerekek is vásárlási lázban égnek - akár elsős, akár gimis gyerekről van szó. Mindenki keresi az igényeinek legmegfelelőbb iskolatáskát, tolltartót, füzeteket és íróeszközöket: a nyár utolsó hetei gyakorlatilag ezzel telnek.

Nem meglepő, hogy ekkora hangsúlyt fektetünk az eszközök beszerzésére, hiszen mindannyian sokkal jobb érzéssel futunk neki a feladatainknak, ha olyan cuccok vesznek körül, amelyekre jó ránézni. Ez egy pszichológiai tény, ami hozzájárul ahhoz, hogy jobb eredményeket érjünk el. Éppen ezért az iskolatáska kiválasztása kardinális kérdés, akkor is, ha alsós gyermekről van szó, és akkor is, ha gimnazista diákról.

Az iskolatáska ma már jóval többet jelent egy egyszerű hátizsáknál!

Néhány évtizede még nem voltak különbségek az iskolatáskák között, hiszen nem volt ekkora választék és ennyi felmerülő igény sem. Manapság azonban egy iskolatáskának négy nagyon fontos elvárásnak kell megfelelnie: legyen kényelmes, legyen stílusos, legyen kíméletes viselet és legyen tartós is egyben.

Az első két szempont főleg a diákoknak fontos, mert ők azok, akik nap mint nap a hátukra veszik a választott táskát, ezért elengedhetetlen, hogy kényelmes viselet legyen, ahogy az is, hogy a gyermek vagánynak/szépnek érezze a táskáját.

Utóbbi két szempont főleg a szülőknek fontos, mert ők azok, akik a zsebükbe nyúlnak, és a pénzükért cserébe minőségi terméket szeretnének kapni, ami a gyermek gerince/háta szempontjából is megfelelő.

Melyek most a legtrendibb iskolatáskák?

Az általános iskola felső tagozatos, illetve középiskolás fiúk körében továbbra is hódítanak a klasszikus Yacht Clubos hatást keltő kék-piros iskolatáskák, mert ez még mindig az elegancia jelképe, de az oldschool vonalat képviselő egyszínű, rikító darabok is hasítanak; illetve nagy népszerűségnek örvendenek a különlegesebb anyagból készült táskák is, mint például a batikolt hatású kordbársony hátizsákok.

Forrás: Life.hu/ Emag.hu/ Vansshop.hu

Az általános iskola felső tagozatos, illetve a középiskolás lányok esetében mindig szélesebb a választék, ha divatról van szó, ugyanez vonatkozik az iskolatáskákra is. Mostanában a klasszikus pink árnyalatok mellett helyett kaptak a sötét alapú, mégis virágmintás hátizsákok, így kölcsönözve egy kis plusz vagányságot a viselőjének, illetve itt is megjelentek a batikolt hatású táskák, amik színre leginkább a vattacukorra emlékeztetnek.

Forrás: Life.hu/ Emag.hu/ Vansshop.hu

Az általános iskola alsó tagozatán még mindig vannak kifejezett sztár mese karakterek, amelyeket nem lehet letaszítani a trónról. A fiúknál ilyen például Villám Mcqueen a Verdákból, Kai a Ninjagóból, valamint a Minions, ami tulajdonképpen a lányoknak is nagy kedvence. A kislányoknál pedig Elza a Jégvarázsból, Aranyhaj és Barbie karaktere a legkeresettebb.

Forrás: Life.hu/ Lego.hu/ Otthondekorajandek.hu/ Oxybag.hu

A 2022-es év sztárja: Sailor Moon kollekció

Kedves olvasó, aki a 30+ korosztályhoz tartozol, talán emlékszel még a Sailor Moon című japán manga- és animesorozatra, amely Varázslatos álmok címen futott a magyar televíziókban. Ez a sorozat a Dragon Ball lányoknak való változata volt, és később alaptípusa lett a „magical girl"-történeteknek. Hősei különleges képességekkel rendelkező lányok, akik erejüket a gonosz elleni harcra használják. Az alapmű egy képzeletbeli királyságról szól, mely egykoron az egész Naprendszerben jelen volt, ám a huszadik század végén ennek a királyságnak a védelmezői újjászületnek, ahogy a gonosz visszatér.

A sorozat 1999 óta nem elérhető a magyar TV műsorban, ám most mégis a Sailor Moonra emlékezünk, köszönhetően a Vans egyedülálló kollekciójának. Ebben a csodálatos, exkluzív kiadásban piacra került többféle cipő, hátizsák és pulóver is, ami valószínűleg főleg a felnőttek körében lesz kapós, hiszen a mostani gyerekeknek fogalmuk sincs az egész történetről.

Íme, az élő példa arra, hogyan válik egy felnőtt emberből három másodperc alatt újból 10 éves gyermek.

Forrás: Life.hu/ Vansshop.hu

Forrás: Life.hu/ Vansshop.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.