Komoly döntést hoztak a gyermekeik érdekében Vilmos herceg és Katalin: elköltöznek

Forrás: Getty Images -
iskola Katalin hercegné Vilmos herceg költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A windsori királyi birtokra költözik Vilmos brit herceg családjával az iskolaév idejére, hogy gyermekei hétköznapi életet élhessenek - közölte hétfőn a Kensington-palota.

Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő a közlemény szerint minél zavartalanabb, hétköznapi életet és nevelkedést szeretnének biztosítani három gyermeküknek, ezért döntöttek amellett, hogy átmenetileg elhagyják a jelenleg lakhelyükként szolgáló londoni Kensington-palotát - számolt be róla a BBC hírportálja.

A család a II. Erzsébet királynő lakhelyétől, a windsori kastélytól tíz percnyi sétára található négyszobás Adelaide-házba költözik be.

Katalin hercegnő családja szintén Berkshire megyében, a közelben él.
Vilmos herceg három, iskolás korú gyermeke az Ascot melletti Lambrook magániskolában kezdi meg a tanévet. A BBC szerint a kilencéves György, a hétéves Charlotte és a négyéves Lajos iskoláztatása évente megközelítőleg 50 ezer fontba (24 millió forintba) kerülhet.

Vilmos feleségével, Katalin hercegnével és gyerekeivel, Györggyel, Saroltával és a kis Lajossal, 2020 Forrás: Getty Images

Az iskola prospektusában "első osztályú oktatást" és kiváló lehetőségeket ígér diákjai számára, akiknek a többi között 25 méteres úszómedence, golfpálya, gyümölcsöskert és erdős terület is a rendelkezésükre áll.

A palota közleménye hangsúlyozta, hogy a cambridge-i herceg és hercegnő továbbra is fő lakhelyeként tekint a London szívében lévő Kensington-palotára, és megtartják kelet-angliai, norfolki házukat is.

Az Adelaide-házat 1831-ben építették IV. Vilmos király felesége, Adelaide királyné számára. A ház a 20. század közepén Peter Townsendnek adott otthont, aki a brit légierő egykori pilótájaként, majd VI. György király lovászmestereként szolgált, emellett II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek volt közeli bizalmasa és rövid ideig jegyese is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.