"A WC-től a csapig" - hamarosan a WC-víz lehet az ivóvizünk

Forrás: 123rf.com -
újrahasznosítás aszály környezetvédelem vécé wc ivóvíz klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan újrahasznosíthatjuk a WC-vizet, és egy módszerrel ivóvízzé alakíthatjuk. Lehet, hogy ez távolinak tűnik, de a  nyugati vízszolgáltató cégek láthatóan tele vannak ötletekkel a jövő aszályainak megoldására.

A „WC-től a csapig" rendszerek, ahogyan nevezik, a WC-vizet a tisztítótelepek közelében lévő folyókba engednék, majd ezt követően az összegyűjtés után ivóvízzé alakítanák egy olyan eljárással, amely 2030-ra készülhet el.

A víz valóban éltető elemünk Forrás: 123rf.com

A brit környezetvédelmi ügynökség vezetője szerint az embereknek el kell kezdeni „kevésbé finnyáskodni" a szennyvízből újrafeldolgozott ivóvízzel kapcsolatban.

„Amikor kinyitjuk a csapot, eszünkbe kell, hogy jusson, hogy honnan származik a víz: amikor kinyitjuk a csapot, a víz, ami kifolyik, egy folyóból, tóból vagy víztárolóból származik. Minél többet veszünk el, annál jobban elszívjuk ezeket a forrásokat, ezzel stresszt okozunk a természetnek és a vadon élő állatoknak" - nyilatkozta Sir James Bevan, az ügynökség vezetője, írja a brit Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.