Az Egyesült Királyság legnagyobb kisállat-piaca hétfőn közölte, hogy a corgi, a néhai II. Erzsébet királynő által olyannyira szeretett kutyafajta ára új csúcsra emelkedett az uralkodó múlt heti temetése óta.

A Pets4Homes az AFP-nek azt mondta, hogy jelenleg "több mint tízszer annyi corgit keresnek naponta, mint a múlt héten".

Hozzátette: "A regisztrált corgi tenyésztők által kért árak ma új csúcsot értek el, az átlagos kért árak megduplázódtak az elmúlt három napban."

II. Erzsébet corgijaiForrás: AFP/Paul Ellis

A kistestű terelőkutya egy példányát 2500 font felett, azaz több mint 11 millió forintért adták el, ami még a járvány idején elért árakat is meghaladja, amikor a kereslet megugrott a négylábú társak iránt.

A királynő corgijai közel egy évszázadon át voltak társai az uralkodónak, az elsőt édesapjától, VI. György királytól kapta a 18. születésnapjára.

A kis, főleg homokszínű, hegyes fülű kutyák a királynő kastélyában szobáról szobára követték őt, és hivatalos fotókon is szerepeltek. Még a 2012-es londoni olimpia megnyitójára forgatott James Bond-klipben is benne voltak.

A királynő, akinek a temetése múlt hétfőn volt, a 90-es éveiben hagyott fel a corgik tenyésztésével, mert nem akarta, hogy halála után kedvencei árván maradjanak.