II. Erzsébet halála óriási népszerűséget hozott a corgiknak - milliókért adják-veszik a fajtát

Forrás: AFP/Paul Ellis -
kutya II. Erzsébet brit királynő népszerű II. Erzsébet halála II. Erzsébet corgi kutyafajta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Királyság legnagyobb kisállat-piaca hétfőn közölte, hogy a corgi, a néhai II. Erzsébet királynő által olyannyira szeretett kutyafajta ára új csúcsra emelkedett az uralkodó múlt heti temetése óta.

A Pets4Homes az AFP-nek azt mondta, hogy jelenleg "több mint tízszer annyi corgit keresnek naponta, mint a múlt héten".

Hozzátette: "A regisztrált corgi tenyésztők által kért árak ma új csúcsot értek el, az átlagos kért árak megduplázódtak az elmúlt három napban."

II. Erzsébet corgijai Forrás: AFP/Paul Ellis

A kistestű terelőkutya egy példányát 2500 font felett, azaz több mint 11 millió forintért adták el, ami még a járvány idején elért árakat is meghaladja, amikor a kereslet megugrott a négylábú társak iránt.

A királynő corgijai közel egy évszázadon át voltak társai az uralkodónak, az elsőt édesapjától, VI. György királytól kapta a 18. születésnapjára.

A kis, főleg homokszínű, hegyes fülű kutyák a királynő kastélyában szobáról szobára követték őt, és hivatalos fotókon is szerepeltek. Még a 2012-es londoni olimpia megnyitójára forgatott James Bond-klipben is benne voltak.

A királynő, akinek a temetése múlt hétfőn volt, a 90-es éveiben hagyott fel a corgik tenyésztésével, mert nem akarta, hogy halála után kedvencei árván maradjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.