Kiderült: így kell csokit enni a nagykönyv szerint

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kuzmichstudio/Kuzmichstudio -
csoki csokoládé étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te is rendszeresen hódolsz a csokoládéfogyasztás szenvedélyének, bizonyára tudni szeretnéd, hogyan élheted át a tökéletes nassolásélményt minden alkalommal, amikor beleharapsz egy-egy édes falatba.

Natalie Alibrandi brit élelmiszerkutató szerint honfitársai igen jelentős hányada a hűtőben tárolja a csokoládét, holott az nem ideális hely ennek a felettébb képlékeny desszertnek. A szakértő rávilágított, hogy a fridzsiderekben általában túl magas a páratartalom, ráadásul még a bontatlan termékek is átvehetik a bent keringő erőteljes aromákat, melyek negatívan befolyásolják a csoki ízét.

Hozzátette továbbá, hogy a csokoládé ideális tárolási hőmérséklete kb. 18 fok, ha ettől nagyban eltér az a közeg, ahol huzamosabb ideig tartjuk, az állaga megváltozhat, kicsapódhatnak a benne lévő zsírok és cukrok, így értelemszerűen igencsak élvezhetetlenné válik az egyébként ízletes nassolnivaló – írja a Daily Star.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kuzmichstudio/Kuzmichstudio

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.