Kiderült, mennyit keresnek Hollywood legfelkapottabb sztárjai

Forrás: AFP/2016 Getty Images/David Becker -
film pénz Hollywood Zendaya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A The Hollywood Reporter utánajárt, mekkora gázsira számíthatnak mostanság a legnevesebb filmes művészek.

A viszonylag híres, de nem Leonardo DiCaprio-szintű színészek többsége 2 és 4 millió dollár között keres évente, míg az egyelőre ismeretlen, de atomtehetséges újoncok, akikért csak úgy versengenek a producerek, 1-2 milliót tesznek zsebre.

Zendaya Forrás: AFP/2016 Getty Images/David Becker

A már szupersztárnak számító fiatal csillag, Zendaya a becslések szerint nemrég egyetlen szerepért kapott 8-10 millió dollárt, az eredetileg énekesként befutott Harry Styles, aki viszont még csak középpályásnak számít a színészi szakmában, mindössze legfeljebb 1,5 millió dolláros gázsinak örülhetett az elmúlt időszakban.

A sorozatszínészek rendkívül szerencsések, ugyanis a streamingszolgáltatók igencsak el vannak eresztve anyagilag. Egy ismert, felkapott színésznek epizódonként akár 300 ezer amerikai dollárt is kiperkálnak, a világsztárok esetében azonban az 500 ezer sem számít túlzásnak.

Hollywoodban a sikeres rendezők valószínűleg nem küzdenek pénzügyi gondokkal: a tapasztalt szakemberek 4 és 7 millió dollár körüli összeget keresnek a streamingszolgáltatóknál, míg a filmstúdióknál nagyjából 2-5 millió dollárt. A legfelsőbb kategóriában a rendezői honoráriumok 20 millió dollár körül tetőznek.

A befutott forgatókönyvírók fizetése 150 és 600 ezer dollár között mozog, ám közöttük is akadnak kivételesen sikeresnek számító filmesek: az ő éves fizetésük akár a 2 millió dollárt is elérheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.