Megfoszthatják államtanácsosi szerepétől Harry herceget - a brit parlament mihamarabb dönteni akar

Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Wpa Pool -
királyi család Harry herceg András herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit parlament megkérdőjelezte Harry herceg és András herceg államtanácsosi szerepét, ami lehetővé teszi számukra, hogy távollétében a király helyébe lépjenek. Terveik szerint a két herceg helyére Anna hercegnő és Edward herceg lépnének.

Sussex hercege és York hercege jelenleg azon királyi családtagok közé tartozik, akiket III. Károly király felkérhet, hogy helyette hivatalos feladatokat lássanak el, ha külföldön tartózkodik vagy rosszul van. Az úgynevezett államtanácsosokat az uralkodó házastársa és a trónöröklési sor első négy, 21. életévét betöltött személye közül választják ki.

Jelenleg Kamilla királyné, Vilmos herceg, Harry herceg, András herceg és András legidősebb lánya, Beatrice hercegnő tartozik ebbe a körbe.

Harry herceg Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Wpa Pool

Mivel azonban Harry most Kaliforniában él, és 2020-ban lemondott a királyi családban betöltött szerepétől, Andrást pedig szexuális botrányai miatt eltiltották a nyilvános szerepléstől, ezen a téren is megkérdőjelezte őket a parlament.

A héten a brit parlament felsőházában vetődött fel, hogy meg kell kérdezni Károly királyt, hogy lehet-e "észszerű módosítást eszközölni" a kormányzósági törvényen, ami meghatározza a szabályokat.

A terveik szerint a két herceg helyére Anna hercegnő és Edward herceg lépnének.

A Buckingham palota egyelőre nem reagált a hírre - írja a People.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.