Református lelkész kérte a Tankcsapda legnagyobb slágerének törlését

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Mennyország Tourist Tankcsapda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenekar korszakos slágere, a Mennyország Tourist volt A dal a miénk című podcast legutóbbi témája. Az együttes frontembere, Lukács Laci az ikonikus refrén kapcsán elmondta: a kezdetekkor sem érezte azt szentségtörésnek és most sem gondolja, hogy akként kellene értelmezni, sőt, ő maga is gyakran beszél Istenhez.

1999-ben a Tankcsapda 10 éves jubileumát ülte, a zenekar azonban akkoriban mélypontra került. Ebben az útkereső időszakban született meg egyik legnagyobb slágerük, a Mennyország Tourist, amely meghozta a zenekar számára a széles körű ismertséget.

Lukács László Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy református lelkész azonban levélben fejezte ki nemtetszését: úgy gondolta, az, hogy a gyerekek a „Miatyánk" imádság kezdő sorát a Tankcsapda-dalból ismerik meg, semmiképpen sem helyes. A lelkész azt kérte a zenekartól, hogy ha lehet, minden rádióból távolítsák el a dalt. Lukács Lacit akkoriban meglepték a negatív hangok.

A podcastből az is kiderült, hogy nem az említett lelkész volt az egyetlen, akinek nem tetszett a Mennyország Tourist. Akkoriban nézői bejelentés is érkezett az ORTT-hez a dal miatt, így egy időre a zenecsatorna is levette a képernyőjéről. A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.