Az Exatlon és az Ázsia Expressz sztárja nemrég kendőzetlen őszinteséggel részletezte, milyen szörnyű megpróbáltatásokon ment keresztül újszülött unokája, Olivér, amíg ő külföldön versenyzett.

A kisbaba 6 és fél hónapra érkezett egy horvátországi nyaraláson, s bár a kórházban szakszerű ellátást kapott és azonnal inkubátorba tették, ahogy telt az idő, egyre több komplikáció lépett fel nála.

„(...) a tüdeje összeomlott, leállt a veséje, vérmérgezést kapott, a túlnyomás miatt meg kellett lékelni a fejét, de ő egy hatalmas nagy harcos, végig hősiesen küzdött. Mi telefonon tartottuk a lelket a lányomban és végig imádkoztunk. Sikeresen beültettek egy úgynevezett shunt-öt a kis agyába, azután nem sokkal hazaszállították egy osztrák kórházba, ahol lányomék élnek – mesélte András, aki most azt is elmondta a Borsnak: annak ellenére hogy úgy tűnt, Olival minden rendben lesz, otthon sajnos váratlanul megbetegedett.

A több hónapig tartó kórházi, steril körülmények után a szervezetét megviselte a kinti lét. Elkapott valami hurutos megbetegedést, így pár nap múlva újra a kórházban találták magukat. A lányom már nagyon kimerült, de bízunk benne, hogy hamarosan jó időre elfelejhetik a kórházi szobákat.Az Exatlon All Star miatt egy éve nem találkoztunk, az volt a terv, hogy idén karácsonykor nálunk összegyűlik az egész család, az összes gyermekem és a párjaik. De a körülmények miatt azt hiszem, az unokámékkal csak videóhívással tudunk majd együtt ünnepelni" – tette hozzá a sportoló.