Moldova György eltitkolt fia kapta meg az író óráját

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
eltitkolt gyerek halál Moldova György ajándék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közelmúltban elhunyt Moldova György utolsó könyvének bemutatója bővelkedett a meghitt pillanatokban és az érzelmes mondatokban.

A könyvbemutatón ott volt az író özvegye, Palotás Katalin, a gyermekeik, és Moldova György eltitkolt fia is.

A Ha elhagysz, veled mehetek? című Moldova-regény valóban a lezárását jelenti a legendás író munkásságának és élettörténetének, és hogy még különlegesebb legyen az esemény, ott volt Moldova György egyik lánya és fia is - írja a Blikk.

Moldova György író a Városmajorban 2014. december 12-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az házasságon kívül született, most 36 esztendős férfi csendben meghúzódott a háttérben. Ő és két lány féltestvére részesednek majd az özveggyel együtt a könyv bevételéből. Moldova György Dávidot azonban aligha a bevétel csábította ide, csupán szeretett volna részese lenni az általa szinte sosem látott apja életműve lezárásának. Azonban a hivatalos rész végén olyan dolog történt, amin mindenki meglepődött:

"Gyuri fia mindig is tiszteletben tartotta apja kérését, sőt akaratát, így nem kereste, nem zaklatta. Mi talán el sem tudjuk képzelni, miként élte meg mindezt, és milyen sebeket kapott. A megszólalásig hasonlít Gyurira, rendkívül szimpatikus, intelligens fiatalember. Titkon reméltem, hogy eljön, s ezért magammal vittem Gyuri óráját, amelyet évtizedekig viselt. Amikor megláttam a fiát, és már volt lehetőségem rá, odamentem hozzá és nekiadtam. Meghatódva, könnyek között vette át. Azt gondolom, élete talán legszebb ajándékát kapta tőlem, vagy inkább a sorstól" – mondta Palotás Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.