A rocklegenda rajongói körében köztudott, hogy kedvencük távozását gyógyszer- és alkoholtúladagolás, valamint az abból következő fulladás okozta. Arról azonban eddig nem szólt a fáma, hogy Hendrix hogy került ebbe a borzasztó helyzetbe.

A Blikk értesülései szerint a 27 esztendős korában elhunyt zenész távozását néhai menedzsere, Michael Jeffrey mozdította elő. James Wright technikai vezető memoárjából kiderült, hogy Jeffrey lehetett az, aki az ikon életbiztosítására hajtva begyógyszerezte és leitatta őt.

Jimi HendrixForrás: AFP

Néhány barátunkkal Londonban voltunk, bementünk a hotelszobájába, gyógyszereket dugtunk le Jimi torkán és néhány üveg vörösbort töltöttünk rá. Meg kellett tennem, megértesz, ugye? Jól tudod, miről beszélek. Többet ért számomra holtan, mint élve. A fenébe is, ott akart hagyni, mindenem odalett volna egy pillanat alatt – idézte a menedzsert a könyvben Wright.

Elképesztő fordulat ez, hiszen eddig leginkább Monika Dannemannt, Hendrix egykori barátnőjét hibáztatták a történtek miatt. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy a nő összevissza beszélt a rendőrségen és nem tudta pontosan felidézni, mikor látta utoljára életben a szerelmét. Valószínűleg ő sem volt magánál.

További érdekesség, hogy az ügy két érintettjének nem volt természetes a halála: Jeffrey 1973-ban a nantes-i repülőszerencsétlenség áldozata lett, az exbarátnő, Monika Dannemann pedig 1996-ban a saját garázsában fulladt bele a kipufogógázba.