Jimi Hendrix halála sokkolóbb lehetett, mint hittük

Forrás: AFP -
halál rejtély Jimi Hendrix
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rocklegenda rajongói körében köztudott, hogy kedvencük távozását gyógyszer- és alkoholtúladagolás, valamint az abból következő fulladás okozta. Arról azonban eddig nem szólt a fáma, hogy Hendrix hogy került ebbe a borzasztó helyzetbe.

A Blikk értesülései szerint a 27 esztendős korában elhunyt zenész távozását néhai menedzsere, Michael Jeffrey mozdította elő. James Wright technikai vezető memoárjából kiderült, hogy Jeffrey lehetett az, aki az ikon életbiztosítására hajtva begyógyszerezte és leitatta őt.

Jimi Hendrix Forrás: AFP

Elképesztő fordulat ez, hiszen eddig leginkább Monika Dannemannt, Hendrix egykori barátnőjét hibáztatták a történtek miatt. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy a nő összevissza beszélt a rendőrségen és nem tudta pontosan felidézni, mikor látta utoljára életben a szerelmét. Valószínűleg ő sem volt magánál.

További érdekesség, hogy az ügy két érintettjének nem volt természetes a halála: Jeffrey 1973-ban a nantes-i repülőszerencsétlenség áldozata lett, az exbarátnő, Monika Dannemann pedig 1996-ban a saját garázsában fulladt bele a kipufogógázba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.