Liptai Claudia őszinte vallomása: „Üvöltve zokogtam”

Forrás: Liptai Claudia/Instagram -
zokogás múlt őszinteség Liptai Claudia könyv vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A műsorvezető elárulta, hogy tinédzserként melyik volt az egyik legmeghatározóbb olvasmányélménye, amelynek a végére érve sírásban tört ki.

Bár a televíziózás és a rádiózás határozza meg Liptai Claudia mindennapjait, a műsorvezető, amikor csak teheti, örömmel ragad könyvet és hódol olvasási szenvedélyének.

„Gyerekként sokat jártam könyvtárba, amit nagyon szerettem. Volt benne valami varázslatos, komoly érzés. Ahogy a könyvek elején ott a pecsét, hogy tudja az ember, hogy azt a könyvet milyen sokan forgathatták már. Mindegyiknek különleges élettörténete van. Nagyon szeretem a könyvtári légkört" – árulta el a műsorvezető, aki gyerekként is sokat olvasott.

Forrás: Liptai Claudia/Instagram

„Az egyik legmeghatározóbb gyerekkori olvasmányélményem a Kincskereső kisködmön. Aztán később, tinédzserként Szilvási Lajos műveit bújtam. Mivel akkor kevésbé figyeltek rám, és a szeretetet sem úgy kaptam, ezekben a regényekben éltem meg azt, amire vágytam. Teljes mértékben azonosulni tudtam a főhőssel. Imádtam ezeket a könyveket" – mondta Liptai Claudia, akinek nagyon sokat adnak a könyvek.

„Szerintem egyetlen film sem tud olyan élményt adni, mint amikor könyvet olvasunk, és a fantáziánkra bízzuk magunkat. Persze nagyon szeretem a filmeket is, de egészen más élmény filmet nézni, még akkor is, ha egy könyvadaptációról van szó. Nálam erre tökéletes példa a Love story" – idézte fel a műsorvezető, aki a mai napig emlékszik a film és a könyv közötti különbség megélésére.

„Először a filmet láttam, persze egy kicsit sírdogáltam azon is, megérintett, de egészen máshogy, mint a könyvben, amelyet utána olvastam.

Mikor a végére értem, üvöltve zokogtam a könyv felett, hogy mennyire szomorú és hogy van ilyen. Emlékszem, anyukám bejött a szobámba, mert nem tudta elképzelni, mitől zokogok ennyire.

Számomra a könyvek a mai napig egy olyan világba repítenek el, amelyre a filmek nem képesek" - árulta el a 95. 8 Sláger FM-en hallható 'ÉdesKettes'-ben Liptai Claudia.

A beszélgetés ide kattintva hallgatható vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.