Aszpirinnel a foltok ellen? Kiderült, működik-e a furcsa praktika

Forrás: Thinkstock -
aszpirin háztartás mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kétségbeesett háziasszony gyakran mindent (is) hajlandó rálocsolni-szórni szeretett ruhadarabjára, melyen kimoshatatlan folt éktelenkedik. Lehet, hogy végre megérkezett a tökéletes megoldás?

A fehér ruhadarabok könnyen bepiszkolódnak, a rajtuk keletkezett pecsétek eltávolítása pedig gyakran lehetetlen küldetésnek bizonyul. Az interneten azonban nemrég felbukkant egy elmésnek hangzó ötlet, mely szerint az aszpirin segíthet a ruhák fehérítésében.

Forrás: Thinkstock

A gyógyszer állítólagos fehérítőerejét az acetilszalicilsavnak tulajdonítják. A pletykák szerint a fájdalomcsillapítóból legalább öt tablettányit kell feloldani 8 liter forró vízben, hogy hatását 100%-osan kifejtse. A ruhákat ezután legalább 8 órán át kell áztatni, ezután mehetnek a mosógépbe.

Szakemberek szerint azonban ez a módszer nem működik: az aszpirin nem fehérít és nem képes megtisztítani a beszürkült vagy besárgult ruhákat. Továbbá ez az orvosság veszélyes hulladéknak minősül, így felelőtlenség a szennyvízbe önteni – írja az Otthonok & Megoldások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.