Meztelenül, sztómazsákkal a testén pózol a szexi influenszer - Fotók

betegség modell sztómazsák magazin egészség influenszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jessica Grossman azon kevesek egyike, akik a közösségi médiában, milliók előtt is vállalják különleges állapotukat, felhíva a figyelmet az azzal járó megpróbáltatásokra, valamint arra, hogy attól ők még ugyanolyan teljes életet élhetnek, mint bárki más.

Jessica nyolcéves volt, amikor Crohn-betegséggel diagnosztizálták, mely három évvel később egy fertőzés miatt életveszélyes lavinát indított el a szervezetében.

Többféle kezeléssel kísérleteztek, hogy javítsanak az állapotán, hiába. Rákgyógyszereket és szteroidokat szedett, melyek gyors súlygyarapodást eredményeztek, s ez nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is meggyötörte a kritikus életkorban lévő kiskamaszt.

2003 januárjában egy sebész sokkoló híreket közölt a családdal: elmondta, hogy Jessicának toxikus megakolonja van, mely a súlyos vastagbélfertőzés egy ritka, életveszélyes szövődménye. A szakemberek felajánlották az akkor 13 éves kislánynak a sztómaműtét lehetőségét, ő pedig élt vele.

A sztómaoperáció egy életmentő beavatkozás, amely lehetővé teszi, hogy a testből származó salakanyagok egy sebészeti úton létrehozott nyíláson – sztómán – keresztül egy külső protézisbe, azaz egy sztómazsákba kerüljenek. Jessica esetében ez úgy valósult meg, hogy az orvosok a vastagbele igen nagy részét eltávolították, s így helyezték fel testére a speciális tasakot.

A fiatal lány hamarosan hozzászokott a protézishez és akkor sem pironkodott, amikor különös állapotáról esett szó baráti társaságában. A középiskolában nem piszkálták, és az egyetemen sem szenvedett semmilyen hátrányt a betegsége miatt.

„Arra igyekszem tanítani a sorstársaimat, hogy ha a sztómájuk vagy bármilyen más fogyatékosságuk miatt önbizalomhiányuk van és utálják magukat, mások is ugyanígy viszonyulnak majd hozzájuk. A sztómazsákra nem akadályként kell tekinteni, hiszen az teszi lehetővé, hogy éljünk. Nem én vagyok „az lány a tasakkal” – azért lehetek az a lány, mert a tasakom velem van" – fogalmazott Jessica.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.