"Nem akartam feladni" - Sztómazsákkal edz egy fiatal férfi

Forrás: Facebook/Crohn' s and Colitis UK -
betegség sztómazsák fotó crohn-betegség edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 25 éves Karl Tuckert 2014-ben diagnosztizálták Crohn-betegséggel. Abban az évben egy sor műtéten kellett átesnie, ma már viszont megbékélt a sorsával, és elképesztő alakja lett. 

A férfi szervezete először annyira legyengült a sok beavatkozástól, hogy kórházba kellett szállítani. Az itt eltöltött hetek alatt rájött, hogy valószínűleg élete végéig küzdenie kell a Crohn-betegséggel. Egy évvel később kemény edzésbe fogott, és hetente járt focizni. Annyira a sport szerelmese lett, hogy pár hónap alatt megszabadult jó pár kilótól, és elképesztő izmokat növesztett - írja a Daily Mail.

Forrás: Facebook/Crohn' s and Colitis UK

Karl ma már boldog férj, és olyan szervezeteket támogat, ahol hasonló gondokkal küzdő emberek élnek. Elmondása szerint meg szerette volna mutatni az embereknek, hogy még ilyen betegséggel is élhet valaki teljes életet.

Mi az a sztóma?

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, ha a bélrendszer valamelyik szakasza megbetegszik, akkor olyan műtét válhat szükségessé, amely során eltávolítják a vastagbél (vagy a vékonybél) beteg részét. Attól függően azonban, hogy a bél mely szakaszát érinti a betegség, kialakíthatnak ideiglenesen, tehermentesítő sztóma nyílást, ám sok esetben ez kevésnek bizonyul, mert a végbél a záróizommal együtt eltávolításra kerül. A szakemberek ilyenkor állandó sztómát készítenek. A sztómanyílás tehát az a hely, ahol a széklet távozik a betegből. A Life.hu cikkéből még több infót megtudhatsz a sztómazsákról.
Szekeres Nóra: „Jobban tetszik a hajlékonyság, mint a kidolgozott izmok"http://www.life.hu/ez-zsir/20160310-szekeres-nora-musorvezetonek-jobban-tetszik-a-hajlekonysag-mint-a-kidolgozott-izmok.htmlA gyönyörű műsorvezető nádszálvékony, légies alakjával pillanatok alatt bárkit levesz a lábáról, ezért gondoltam, meginvitálom egy jógaórára, és biztos voltam benne, jól állnak majd neki a nyakatekert testtartások. Ez Zsír!--Mi Jennifer Lawrence tökéletes alakjának titka? Az edzője elárulta!http://www.life.hu/ez-zsir/20160309-jennifer-lawrence-alakjanak-titkarol-meselt-az-edzoje.htmlJennifer Lawrence közismert arról, hogy ellenzi a különféle fogyókúrákat, és többször felszólalt már az ellen, hogy az ideálisnak vélt testképet ráerőltessék minden nőre. Ennek ellenére természetesen ő is törekszik az egészséges életmódra, és arra, hogy fitt és szép legyen a forgatásokon és a vörös szőnyeges eseményeken. Az Oscar-gálán is sikerült legjobb formájában mutatkoznia, nem csoda hát, hogy sokakban felmerült a kérdés: hogyan csinálja? Ez Zsír!--Debreczeni Zita: "Modellként állandóan nézték a súlyomat!"http://www.life.hu/ez-zsir/20160310-debreczeni-zita-sulyat-folyamatosan-ellenoriztek-kiallt-palvin-babri-mellett-video.htmlA ma már fotósként dolgozó sztár egykoron még a kamera másik oldalán dolgozott. Ahogy ő is fogalmazott, a modellek világában nem mindegy, hogy hány kiló az ember. Ez Zsír!--Zac Efron durván kigyúrta magát - Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20160307-zac-efron-szexi-felsoteste-elkepesztoen-kigyurta-magat-a-szinesz-foto.htmlAz egykori tinisztárból elképesztően szexi férfi vált az utóbbi években. Legutóbb Miami Beachen kapták lencsevégre, amint a Baywatch forgatásának egyik jelenetét vették fel. Ez Zsír!--Erről a négy plus size nőről beszélt most az egész világhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160307-negy-plus-size-hiresseg-a-pozitiv-testkepet-erositi-az-ebony-magazin-marciusi-kiadasaban.htmlVan mit eltanulni az Ebony magazin címlapján pózoló a blogger-dizájner GabiFreshtől, az énekesnő Jazmine Sullivantől és Chrisette Michele-től, illetve a színésznő Danielle Brookstól. Ez Zsír!OrigoTilla megvillantotta szálkás izmaithttp://www.life.hu/ez-zsir/20160304-till-attila-tilla-a-tv2-musorvezetoje-megvillantotta-szalkas-izmait.htmlA TV2 műsorvezetője edzésbe lendült, a fekvőtámasz pedig remekül állt neki.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.