Az egyik legtitokzatosabb szervünk a tobozmirigy, ám idővel zsugorodni kezd

Forrás: 123rf.com -
tobozmirigy alvás meditáció Hatodik érzék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tobozmirigyet mágikus szervnek tartják, ami az agyunk középső részén, a két agyfélteke között helyezkedik el. Biológiai és spirituális szempontból sem elhanyagolható a fontossága.

A tobozmirigy elsősorban melatonin hormont termel, ami számos élettani folyamatot meghatároz, mint például az alvás-ébrenlét ciklust, de felelős a növekedésért és az öregedési folyamatokért is. Spirituális szempontból pedig ez a szerv állhat az úgynevezett extraszensz képességeink hátterében.

A tobozmirigy növekedése 10-12 éves kor körül áll meg, ekkor körülbelül akkora, mint egy meggymag, ám az ezt követő években zsugorodni kezd. Ez egy megállítható, sőt visszafordítható folyamat, és azoknál, akik rendszeresen végeznek meditációs gyakorlatokat, újra övekedésnek indulhat és működésbe kezdhet a tobozmirigy.

belső csend Mentál Morzsák meditáció természet Forrás: 123rf.com

Hogy újra működésbe hozzuk a tobozmirigyünket, sok mindent tehetünk a meditáláson túl is:

  • Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, lehetőleg sötétben
  • Nappali fizikai aktivitás, és a természetes nappali fény preferálása
  • Ügyeljünk szervezetünk sav- bázis egyensúlyára, ezt leginkább a megfelelő táplálkozással és elegendő tiszta folyadék bevitelével érhetjük el.
  • A fluorid elkerülése : a fluorid az a kémiai elem, ami a kalciumon kívül a leginkább képes lerakódni a tobozmirigyben, és elmeszesíteni azt.

Ha pedig szeretnél többet megtudni a tobozmirigy spirituális jelentőségéről, arról, hogy hogyan tudod spirituális úton aktivizálni, vagy a hatodik érzék érdekel, az Astronet összeszedte a legfontosabb intormációkat, amelyeket ide kattintva lehet elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.