Börtön helyett Airbnb - 20 éve nem használt büntetés-végrehajtási intézményt alakítanának szállássá és szórakozóhellyé

Airbnb átalakítás börtön szállás büntetésvégrehajtás szórakozóhely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 ezer négyzetméteres börtön több mint két évtizede áll üresen. A régi tulaj lakóházzá alakította volna, de végül az eladás mellett döntött. Az új tulajdonos érdekes módon szeretné az épületet hasznosítani. 

Már nem volt elég hely a rabok számára a Missouri államban található 34 cellás büntetésvégrehajtási intézményben, ezért döntöttek az eladása mellett. Az ingatlanhoz igen jó áron, kb. 70 millió forintnyi összegért jutott a tulajdonosa, Paula Voss, aki a New York Postnak elmondta, hogy a megvásárlásáig raktárnak használtk az épületet.

„Két éve aukción jutott hozzá az akkori tulajdonosa. Az volt a szándéka, hogy lakóházzá alakítsa, de aztán úgy döntött, inkább eladja" - mondta el a lapnak Voss, aki befektetési céllal vette meg az ingatlant: azt tervezi, hogy az Airbnb-től az üzlethelyiségeken át az apartmankomplexumig többféle jövedelemtermelő tevékenységet kíván végezni az épületben, mindezt börtöntematikára építve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.