Dobó Ági: "Az idő igazolta, hogy a mondás igaz: a kis gyerek kis gond, a nagy gyerek nagy gond"

gyerekvállalás magazin külföldre költözés Dobó Ági Troll a konyhában
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű gasztroblogger a héten hétköznap esténként a VIASAT3 Troll a konyhában című műsorában bukkan fel, ahol bebizonyítja, hogy nemcsak az ételek kifogástalan elkészítéséhez, de azok megtrollkodásához is ért, ha arra van szükség – hiszen már hétfőn ő volt az ügyeletes troll, és ki tudja, mit hoz még a hét.

Interjúnkban a forgatásról árul el kulisszatitkokat, ugyanakkor életmódjáról és családjáról is mesél.

Köztudott, hogy igazán rutinos szakácsnő vagy, de milyen tapasztalat volt kamerák előtt, időre és különböző kihívások mellett ételeket készíteni?

– Igen, két receptkönyvem van, gasztroblogot vezetek és korábban megnyertem egy másik főzős műsort, így nem volt idegen élmény. Számomra inkább a trollkodás jelentett kihívást, a forgatásnak is úgy vágtam neki, hogy csak nehogy én legyek troll. Ahogy a nézők is láthatták már, rögtön az első napon én lettem, de azt nem árulom el egyelőre, hogy milyen szerep jutott nekem a többi részben.

– Nem tudok és nem is szeretek ferdíteni, még a játékokban sem. Rengeteget társasozunk, kártyázunk a családdal és mindig én vagyok az, akinek az arcára van írva, hogy milyen lapjai vannak. Viszont a nyomozás tetszett, azt gondolom, hogy jó vagyok az emberek viselkedésének megfigyelésében, úgyhogy ez a része a forgatásnak nagyon izgi volt.

Mit gondolsz, tanultál valamit a műsorból, legyen szó akár csapatmunkáról, nyomozásról vagy ravaszkodásról?

– Nagyon jó csapatunk volt, szuper hangulatban telt a hét, gyorsan összecsiszolódtunk és jól működtünk együtt. Iszonyatosan sokat röhögtünk, nagyon szórakoztató élmény volt, örülök, hogy részt vehettem benne.

Van valami "varázsszer", ami segít formában tartani, legyen az akár egy smoothie, akár egy rutin, ami a mindennapjaid része?

– Szerintem a legnagyobb varázsszer a víz, bármennyire is meglepően hangzik. Rengeteg folyadékot fogyasztok. Reggelente egy pohár tisztított csapvízzel kezdem a napot és este is ezzel fejezem be, naponta megiszom 4-5 liter folyadékot. Egyébként élelmiszerek tekintetében semmit sem vonok meg magamtól, nem követek semmilyen speciális diétát vagy étrendet, de igyekszem mindent mértékkel fogyasztani és változatosan táplálkozni.

Egyébként élelmiszerek tekintetében semmit sem vonok meg magamtól, nem követek semmilyen speciális diétát vagy étrendet Forrás: VIASAT3/Fábián Bori

Korábban beszéltél arról, hogy szívesen élnétek egy darabig külföldön. Tervben van még esetleg a költözés?

– Folyamatosan gondolkozunk rajta, de nem célunk örökre elhagyni országot, csak szeretnénk kipróbálni magunkat egy időre külföldön. Szeretnénk egy tanévet a gyerekekkel valahol külföldön tölteni. Általában az utazásainkat is úgy tervezzük, hogy igyekszünk huzamosabb ideje kint élő magyar családokkal találkozni, tájékozódni, hogy milyen lehetőségek vannak, iskolákat nézni. Tehát komoly terveink között van, bár még nem tudjuk, hová, de ha minden jól megy, akkor minél hamarabb megyünk.

Meséltél arról is, hogy a pároddal szerettetek volna egy kislányt. Ez még mindig nagy vágyatok?

– Nem tervezünk gyermeket, ugyanis az idő igazolta, hogy a mondás igaz, a kis gyerek kis gond, a nagy gyerek nagy gond, ez valóban így van. A nagyobbik fiunk az idén 10 éves, és már belépett a kiskamasz korba, ami hamarabb elérkezett, mint ahogy vártuk. Van annyi teendőnk a két fiúval, hogy úgy érezzük, most nem fér bele az életünkbe, hogy bővüljön a család.

– Egyébként most lesz egy éves a húgom kislánya, és rengeteg időt töltünk együtt. Kicsit olyan, mintha a harmadik gyermekünk lenne: valóra váltotta a kislányhoz fűződő álmainkat, hatalmas boldogság érkezett vele a családunkba. A fiaim is úgy szeretik, mintha az édestestvérük lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.