"Nem fordulok a rendőrséghez, de a barátaim biztos megtalálnak" - megfenyegette a kocsitolvajokat Bakács Tibor

Forrás: MTI/Kovács Attila -
autólopás fenyegetés Bakács Tibor Settenkedő Bakács Tibor lopási kísérlet rongálás
Nem előszőr gyűlik meg a baja Bakács Tibornak kocsitolvajokkal és garázdákkal. 10 évig azért nem volt autója, mert megunta, higy folyton megrongálják. Aztán az élet rákényszerítette, hogy vegyen egyet - azt próbálták hétfőn éjjel ellopni tőle, sikertelenül. Ám az író így sem hagyta szó nélkül a próbálkozást, és megfenyegette a tolvajokat.

"Tegnap éjjel megpróbálta valaki ellopni az öreg Mercim, hál' Istennek nem sikerült. Korábban sokáig nem volt autóm, majd tíz évig, mert meguntam, hogy minden héten megrongálják, ultrafasiszták büntettek, hatékonyan. A rendőrség mindig garázdaság miatt vette fel a jegyzőkönyvet, egy tucat eset után meguntam, mondtam nekik, hogy nem ismerik a jogszabályokat, ez terror, de csak a cipőjük orrát nézték" - írta posztja első részében Bakács, aki azt is elárulta, hogy hosszú idő után azért kellett autót vennie, mert a gyermekei Szerbiába költöztek, és ahhoz, hogy találkozhasson velük, kocsira volt szüksége. Aztán a lényegre tért.

Bakács Tibor Settenkedő irodalmár, esztéta, kritikus 2008. február 28. Forrás: MTI/Kovács Attila

"Na, most ahhoz beszélek, aki próbálkozott. Ha ellopod az autóm, nem fordulok a rendőrséghez, de a barátaim biztos megtalálnak, s akkor fekete leves. Ja, Spártában azt ették a harc előtt a katonák, azt mondják, szar volt.
Dixi, Isten engem úgy segítsen.
Egyszer egy kommandós azt mondta nekem, csak akkor fenyegess, ha igaz, amit mondasz. Nyugodt lehetsz, ráteszem az életem, mert a gyerekeimtől szakítasz el, te lator, nincs puszi" - fenyegette meg inkább humorosan, mint komolyan az író az autótolvajokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.