A világ legfinomabb spagettiszószához egyetlen titkos összetevőre van szükséged

paradicsom olasz paradicsomszósz olasz ízek recept spagetti spagettiszósz
Ha az igazi olasz paradicsomszószra keresünk rá a neten, akkor nagyon hasonló receptekre bukkanhatunk. A mennyiségek eltérhetnek, a hozzávalók azonban megegyeznek: a jó paradicsomszósz tartalmaz olivaolajat, fokhagymát, hagymát, paradicsompürét és friss (vagy konzerv) paradicsomot. Jellegzetes mediterrán ízét a bazsalikom, az oregánó vagy a kakukkfű adja meg, teljessé pedig a só, a bors és egy csipet cukor teszi. Hogyan történhet meg mégis, hogy az egyik spagettiszósz finomabb, mint a másik?

A titkos összetevő nem más, mint az idő!

Senkit sem akarunk arra buzdítani, hogy innentől kerülje a gyors paradicsomos tésztákat, ha azonban néhány órán át alacsony hőmérsékleten rotyogtatjuk a mártásunkt, akkor a paradicsom és a fűszerek elegendő időt kapnak, hogy összeérjenek. Ha nem sajnáljuk az időt egy brutálisan krémes szósz lesz a jutalmunk. Nem árt többször megkóstolni főzés közben, minden perccel finomabb lesz!

A titkos összetevő nem más, mint az idő! Forrás: Shutterstock/Hurst Photo

A mi kedvenc spagettiszószunk receptje:

  • 2 darab paradicsom konzerv (darabolt)
  • 1 marék friss koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
  • 1 csipet cukor
  • egy marék friss bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzákeverjük hozzá a paradicsompürét. Vigyázz, ne égjen meg!

2. Adjuk hozzá a konzerveket, és a friss paradicsomokat.

3. Keverjük hozzá a fűszereket és a cukrot, sózzuk, borsozzuk.

4. Jó 90 percig főzzük alacsony hőmérsékleten. Közben többször kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük még. A végén dobjuk hozzá a friss bazsalikomot.

Vannak akik szerint a cukor az a titkos összetevő, amitől egy spagettiszósz igazán finom lesz, mások a friss fűszernövényekre esküsznek, de igazán különleges szószt főzhetünk, ha egy kis sajtkrémet is adunk hozzá. Tökéletesen passzol a paradicsomhoz, elveszi a savasságot, és olyan lesz a szószunk, mintha egy olasz nonna főzte volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.