A mesterséges intelligencia szerint így néz ki a „tökéletes” férfi és nő

tökéletes nő mi (mesterséges intelligencia) AI (Artificial Intelligence) tökéletes férfi mesterséges intelligencia
Egy új tanulmány szerint a mesterséges intelligencia irreális és gyakran veszélyes elképzelésekkel rendelkezik arról, hogyan néz ki a „tökéletes" férfi és nő.

Tökéletesre rajzolt vonások, olajosan csillogó bőr és a kosckás hasfal azok közé a tulajdonságok tartoznak, amelyek folyamatosan felbukkantak, amikor három vezető mesterséges intelligencia képgenerátort az „ideális" férfi és női test létrehozásával bíztak meg.

A kihívás elé a népszerű Dall-E 2, Stable Diffusion és Midjourney programokat állította az evészavarokkal foglalkozó, a Bulimia Project csoport, amely kérését két részre osztotta.

Először is arra kérte a generátorokat, hogy készítsenek képeket férfiakról és nőkről, kifejezetten a közösségi média által meghatározott szépségstandardok alapján.

Szinte az összes elkészült képen vékony nők szerepeltek, és a férfiak mindegyike testépítők photoshopolt változatának tűnt. A három MI a szőke hajú nőket és a barna hajú férfiakat részesítette előnyben, a férfiak csaknem felének arcszőrzete volt.

A Bulimia Project csapata az MI közösségi médián alapuló megállapításait elemezve kibővítette a feladatot, és második nekifutásra arra kérte a programokat, hogy az internetről származó képekre alapozzák alkotásaikat.

A fő különbség a két kategória között az volt, hogy a közösségimédia-válogatás a tanulmány szerzői szerint többnyire erotikus töltetű fotókból állt, melyeken nagyrészt aránytalan testrészek szerepeltek, amelyeket a Bulimia Project nyugtalanítónak minősített - írja az Indy100.

„Az Instagram és a Snapchat korában a közösségi média által felállított fizikai normák elérhetetlenek. Akkor miért próbálna bárki megfelelni az irreális ideáloknak? Mind lelkileg, mind fizikailag egészségesebb, ha a testképre vonatkozó elvárások a realitás talaján maradnak"

– áll a Bulimia Project sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.