Fenékplasztikába halt bele egy fiatal nő - a plasztikai sebész szerint ez a terület mindig veszélyes

Forrás: Instagram/Christina Ashten Gourkani -
Kim Kardashian Dr. Krasznai Zsolt plasztika fenékplasztika plasztikai sebész
Közel egy hónapja számoltunk be róla, hogy fenékplasztikai műtét miatt elhunyt a Kim Kardashian hasonmásként élő fiatal nő. De nem ő az egyetlen, aki rosszul megtervezett vagy elvégzett műtét miatt veszítette el az életét. 

Dr. Krasznai Zsolt az ország egyik legismertebb plasztikai sebésze a Tényeknek elmondta, hogy gyakran előfordul olyan helyzet, amikor a paciensnek túlságosan extrém elvárásai vannak, Ilyenkor az orvos feladata, hogy meghúzza a határokat, hiszen egyszerre több beavatkozás elvégzése nagyon megterhelő lehet az emberi szervezetre, ami óriási veszélyt rejt magában. Ám sokan vannak, akiket semmi nem riaszt vissza.

Christina Ashten Gourkani, Kim Kardashian hasonmása a fenékplasztikai műtétbe halt bele Forrás: Instagram/Christina Ashten Gourkani

Kim Kardashian hasonmásnak fenékimplantátuma is extrémnek volt mondható. Krasznai doktor szerint a hasonló jellegű műtétek után a betegek nagy százaléka másnap intenzív osztályon köt ki szeptikus állapotban, mert a metszés helye elfertőződik. Ennek oka többek között az is, hogy ezen a területen olyan helyeken vannak a vágások, melyek vécéhasználat közben érintkezhetnek a széklettel, ami egyenes út a fertőzéshez.

Az orvod azt is kiemelte, hogy egyre többen akarnak sztárra vagy akár mesefigurára hasonlítani, holott a trermészettel ennyire nem szabadna szembe menni, de ez is az orvosfeladata, hogy erre rávilágítson, és ne végezzen el olyan plasztikai beavatkozásokat, mely vgzetes lehet, illetve eltorzult külsőt eredményez. Ám, ha egy orvos így akar nagy hírnevet szerezni magának a szakmában, akkor elvégez brmilyen operációt, de Krasznai Zsolt szerint ezzel a valóban lelkiismeretes plasztikai sebészek hírnevét csorbítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.