Ezeken a varázslatos tengerparti nyaralóhelyeken még nem szálltak el az árak

tenger tengerparti nyaralás nyaralás üdülőhely Európa
Mindenki tudja, hogy az utazás és a szállás ára csak egy dolog, ha nyaralni megyünk - fontos az is, hogy a mindennapos költéseink hogy alakulnak. A Holiday Money Report az idén is rangsorolta a világ nyaralóhelyeit megfizethetőség szempontjából. Az értékelésük szerint – amit a Travelo tett közzé – 10-ből 8 üdülőhelyen emelkedett az utóbbi időszakban az ételek, italok és egyéb turisztikai termékek ára – ennek ellenére vannak helyek, amelyek az igényes nyaralókat vonzzák, és mégis a megfizethető kategóriában maradtak.

A Holiday Money Report elemezte a világ 40 fontos úti célját, összevetve az ételek és az italok árait, figyelembe véve a kávé, a sör, egy háromfogásos étkezés, sőt, még a naptej költségeit is.

A „világranglistán" az első helyet Fokváros, Dél-Afrika fővárosa szerezte meg – magyarul, az a világ legolcsóbb nyaralóhelye.

De lássuk, mi a helyzet Európában!

Török befutó

Európa legolcsóbb üdülőhelye idén a törökországi Marmaris lett – írta meg a Travelo a Holiday Money Report elemzése alapján. Az egykori apró halászfalu ma már a török riviéra népszerű, türkizkék vizéről is híres turistacélpontja.

Apró öblöket is rejt Marmaris Forrás: Muratcan Kırmızıgül/Pixabay

Különösen kedvelik a bulizni vágyó fiatalok, akik rengeteg szórakozóhely közül válogathatnak. A helyi járattal viszonylag olcsón juthatunk be a központba, ahol színes bazársor várja a turistákat. Itt egy kávé ára 1,65 euró, egy üveg sör alig 3,40, egy háromfogásos étkezést pedig két fő részére, házi borral körülbelül 45,60 euró.

Festői Algarve

A második helyezett Portugália egyik legszebb tartománya, az ország déli végében található festői Algarve lett. Óceánpartján ékszerdoboz kisvárosok, kiváló strandok és vad, sziklás partszakaszok váltakoznak. Az összefoglaló szerint ez az eurózóna legolcsóbb úti célja: a kávé 0,92 euró, a bor pedig 2,06 euróba kerül.

Algarve régiójában könnyen belebotlunk a szebbnél szebb természeti csodákba Forrás: Shutterstock/Iacomino Frimages

Hívogató Napospart

A harmadik helyezett Bulgária Napospartja lett – írja a Travelo. Egy csésze kávé a Fekete-tenger-parti üdülőhelyen 1,09 euróba kerül, egy üveg sör 2,18 euró. Egész Európában itt a legolcsóbb egy háromfogásos étkezés két főre: borral együtt 41 euróért márt elérhető. A bolgár riviérán aranyszínű homok, kristálytiszta tenger és sok színvonalas, mégis megfizethető vendéglátóhely várja a nyaralókat.

Anyagi megfontolásból is nagyon sokan választják a Napospartot Forrás: vacacionesbulgaria.com/Wikipedia

A bulgáriai Burgaszba már Budapestről és Debrecenből is eljuthatunk közvetlen járattal. A rendszerváltás előtt a keleti blokk országaiban – így Magyarországon is – kedvelt tengerparti üdülési helyszín volt a Napospart, így biztosan sokan gondolnak nosztalgiával erre a környékre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.