Megesznek a rovarok grillezés közben? Tehetsz ellene

Forrás: Shutterstock -
légy szúnyog rovar kerti parti kert
Az egyre jobbra forduló idő egyre nagyobb kedvet teremt a kerti sütögetéshez. Az illatok azonban a rovarokat is odavonzzák, amik sok bosszúságot okoznak.

Szerencsére vannak trükkök, amivel távol tarthatod a darazsakat, legyeket, szúnyogokat – a Bors napilap csokorba gyűjtötte ezeket. A legegyszerűbb módja persze a rovarirtó szerek permetezése lehet, de vannak más megoldások is.

Figyelj a vizekre

A szúnyogok szaporodási helye az állóvíz, ezért a kertünkből távolítsunk el minden letakarás nélküli állóvizet, ami lehet akár cserepekben, madárfürdőkben, de a kerti medence is veszélyforrás. A rövidre vágott fű is megakadályozza, hogy oda elbújhassanak.

Ne hagyj elöl ételt

Hosszú időre ne hagyj szemetet az udvaron. A lehető leghamarabb takarítsd el a kiömlött ételmaradékot és a morzsákat, a szemetest pedig mindig takard le.

Forrás: Shutterstock

Ültess rovarűző növényeket

Ilyen a körömvirág, a krizantém, a bazsalikom és a levendula. Ezek mind elűzik a kártevőket. Hasonlóan jó hatású néhány gyógynövény is, például a zsályát és a rozmaringot is el lehet ültetni vagy a grillsütőre helyezni a nagyobb hatás érdekében. A kert körül elhelyezett néhány, könnyen elkészíthető rovarriasztó segítségével nyugodtan élvezhetitek a grillezést.

Egyes rovarok nem bírják a citrom és a fokhagyma illatát,

ezért szakértők azt javasolják, hogy a felszeletelt citromba tegyünk egy gerezd fokhagymát, és azt helyezük el például az ételes tálcán, vagy annak közelében.

Csalogassuk őket máshova

Furcsának tűnő tipp, de igaz lehet, hogy mivel elsősorban a csípős rovarok szeretik az édes üdítőket, néhány távolabb elhelyezett üdítős dobozban hagyott cukros ital odavonzza ezeket a rovarokat, és minket békén hagynak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.