Nem akarjuk elvenni a kedvedet, de ezek a látványosságok csalódást fognak okozni

Párizs London Róma turistacélpont Travelo
Európa telis-tele van világhírű turistalátványosságokkal - nem biztos azonban, hogy odautazva mindenütt ugyanazt kapod, amire számítottál. A leírások, az élménybeszámolók, a prospektusok és a fotók gyakran csalókák... A Travelo összegyűjtötte, melyek azok az európai „látványosságok”, amelyek igazi valójukban sokaknak csalódást okoznak. Az utazási portál alternatívákat is ajánl helyettük!

A Kis hableány – Koppenhága

Dánia turisták által talán legkeresettebb büszkesége a kikötői sziklán üldögélő sellő szobra: a Kis hableány. A bronz alak környezete lehangoló: hátterében, a szemközti parton ipari környezet, raktárak, dokkok, gyárkémények, daruk láthatók. A szobrot Hans Christian Andersen meséje ihlette 1913-ban: alkotója azt a sellőt formázta meg, aki megvált az uszonyaitól, hogy a szárazföldön éljen, de ezt a döntését megbánta... A Travelo alternatív ajánlatai itt olvashatók.

Forrás: AFP/Odd Andersen

Manneken Pis – Brüsszel

A medencébe vizelő kisfiú szobra a világ egyik legtöbbet fényképezett, igen apró műalkotása. Mivel a brüsszeliek azt szeretnék, ha a szobor iránti érdeklődés töretlen maradna, az év 130 napján különböző ruhákba öltöztetik a meztelen fiúalakot. A kollekcióknak külön múzeumot is nyitottak: ez a GardeRobe Manneken Pis múzeum. Ide kattintva olvasható, mit érdemes megnézni helyette a városban, akár családostól is.

Forrás: AFP//Kenzo Tribouillard

Spanyol lépcső – Róma

A lépcsők sokaságának különlegessége, hogy nem vezetnek semmilyen különösebben figyelemre méltó helyre, és még csak nagyszerű kilátást sem kínálnak annak, aki felkapaszkodik rajtuk... A Travelo sokkal izgalmasabb turistalátványosságot ajánl helyette.

Forrás: Pixabay - ptra

Mona Lisa – Párizs

A világ talán leghíresebb festménye a Louvre-ben a méretével okoz sokaknak csalódást: mindössze 77x53 cm-es, ami persze semmit nem von le a csodálatos alkotás értékeiből, de az, hogy szelfiző turisták tucatjain kell átvágnod magad, hogy egy pillantást vethess rá, bizony lehangoló. Íme, néhány egyéb látványosság és újdonság Párizsban.

Forrás: SPH Media via AFP/SPH EDITORIAL USE ONLY/Alphonsus Chern

London Eye – London

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy óriáskerék az egyik legfontosabb látnivaló abban a városban, ahol a világ egyik legnagyobb múzeuma található – pedig de! Annak ellenére is, hogy nagyon hosszú sort kell végigállnia annak, aki fel akar ülni erre a „nevezetességre”. Ráadásul hiába fizeted ki az igen borsos jegyet, nagy esélyed van arra, hogy egy zsúfolt, szűkös fülkében vagy kénytelen menni „egy kört”. A Travelo itt mutatja be a város kevésbé felkapott kilátópontjait, ahonnan jó áron vagy akár ingyen fenséges kilátásban lehet részed.

Forrás: iris Vallejo/Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.