Katartikus szülésélményéről vallott egy édesanya: mind a kilenc gyermekét otthon hozta a világra

édesanya szülés otthonszülés
Yolande Norris-Clark "freebirther", vagyis az otthonszülést támogató édesanya, aki azt állítja, hogy a szülés "orgazmikus" élmény is lehet. A kilencgyermekes édesanya bírálja azokat az embereket, akik megmondják a nőknek, hogy milyen pozícióban kell szülniük. 

Norris-Clark szerint a nők ösztönösen tudják, milyen pozícióban szeretnének szülni, és ha hagyják őket szabadon gondolkodni, és senki sem mondja meg nekik, mit kell tenniük, "orgazmikus" szülési élményt élhetnek át.

A kilencgyermekes édesanya számos különböző pozícióban szült, és éppen az adott szülés közben döntötte el, hogy melyiket választja.

Legutóbbi szülése négy napig tartott, és "teljesen fájdalommentes" volt.

A nézetei középpontjában volt egy rövid esszé, amely gyorsan terjedt a közösségi médiában, és azt állította, hogy a nők számára nem természetes a hátukon fekve szülni.

A 42 éves nő egy blogbejegyzésében azt mondta:

"Tudtad, hogy az emberiség kezdete óta a nők ösztönösen minden elképzelhető pozícióban szültek? Az álló helyzettől a guggolóig, az oldalra fekvőtől a hanyatt fekvőig, egy széken vagy más felületen támaszkodva ülve."

Norris-Clark szülési pozíciói közé tartozik a fenekén ülés vízben vagy a hanyatt fekvés.

Mivel ő egy "freebirther", terhessége és szülése során nem vesz igénybe semmilyen orvosi segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.