"30 felett már ciki a farmer, 40 felett nem való a hosszú haj" - Hatalmas vitát generált a világhírű tervezőnő

Forrás: Getty Images/2017 Estrop/Estrop -
egyenruha világhírű tervezőnő hosszú haj farmer divatipar
Ki ne gondolkozott már el azon, hogy ezt vagy azt a ruhadarabot vajon az életkora és/vagy a testalkata miatt felveheti-e? Nos, ugye, hogy mindenkivel előfordult már, hogy kétségek gyötörték ez ügyben. A világhírű tervezőnő, a 84 éves Carolina Herrera elmondta, hogy véleménye szerint mit tanácsos és nem "illik" 30 vagy 40 éves kor felett viselni. Szavai szenvedélyes vitát váltottak ki a divatiparban. 

Carolina Herrera divattervező - akit 2019-ben plagizálással vádoltak - heves vitát váltott ki a divatiparban azzal a merész kijelentésével, hogy 30 éves kor után a farmer viselése, 40 után kor után pedig a hosszú haj már nem számít se divatosnak, se menőnek.

Carolina Herrera szerint egy nő öregedjen meg méltósággal Forrás: Getty Images/2017 Estrop/Estrop

„Soha ne viselj miniszoknyát. A miniszoknya fiatal lányoknak való. Bikinit maximum a 40-es évek végéig viseljen egy nő" - idézi a tervezőt a brightside.me.

Sok nőt látok az utcán, akik hátulról nagyon jól néznek ki hosszú hajukkal és kis szoknyájukban, de amikor megfordulnak – aargh, öregek" - taglalta.

Carolina szerint semmi sem öregíti jobban a nőt, mint ha fiatalnak tetteti magát. „Nem hiszek a trendekben, a trendek azt a benyomást keltik, mintha egyenruhát viselnénk,amelyekben mindenki ugyanúgy néz ki" - vélekedik. "Egy nő öregedjen meg méltósággal" - teszi hozzá.

A szakma egy része nem ért egyet Carolina kijelentéseivel, sokan úgy vélik, egyéni, hogy kinek mi áll jól, és semmi szükség univerzális aranyszabályokra a megjelenésünket illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.