4 egészségtipp, amiket a házi kedvenceinktől eltanulhatunk

Forrás: Shutterstock -
kutya vérnyomás házi kedvencek egészség macska
Kis kedvenceink teljesen megváltoztatják az életünket. Boldogabbá teszik a hétköznapjainkat, közben rengeteg dolgot tanítanak számunkra és számtalan dologban példát mutatnak nekünk. Íme, 4 dolog, amit érdemes ellesni tőlük.

Felejtsük el a multitaskingot

Négylábú társaink egyszerre csak egy feladatra koncentrálnak, érdemes lehet eltanulni tőlük. Bár produktívabbnak érezhetjük magunkat, ha egyszerre több feladattal is foglalkozunk, a szakemberek szerint épp az ellenkezője igaz: a multitasking rontja az agyi teljesítményünket, zavaros gondolkodást eredményez, növeli a szorongást és csökkenti a hatékonyságot.

Engedjünk néha a délutáni alvásnak

Köztudott, hogy cicáink és kutyáink imádnak lustálkodni és a napon szunyókálni, de egy kis délutáni szundiból mi is sokat profitálhatunk, például védi a szívünket. Egy tanulmány szerint a napi rendszerességgel szundikálók vérnyomása csökken, és akár 37 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg szívbetegségben vagy agyvérzésben, mint azok, akik soha nem sziesztáznak - írja a Bors.

Lesd el a cicádtól a délutáni szunyókálást! Forrás: Shutterstock

Sétáljuk minden nap

A rendszeres séta nemcsak a kutyánknak tesz jót. A közös korzózás segít erősíteni a csontokat, az ízületeket, jót tesz az agynak, csökkenti a zöld hályog kialakulásának esélyét, védi a szívünket, jót tesz az emésztésnek és segít leadni a plusz kilókat.

Ápoljuk a barátságokat

Ausztrál kutatások szerint egy jó barát testünkre és lelkünkre is pozitív hatással van. Véd a depresszió ellen, erősíti az immunrendszerünket, segít könnyebben elviselni a ránk háruló feladatokat, csökkenti a cukorbetegség, a szívroham, az agyvérzés kockázatát, valamint a magány érzetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.