Mintha egy meséből "lépett" volna elő a festői szépségű Nádasdy-kastély

Forrás: Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) / Facebook.com -
Nádasladány angolpark Nádasdy kastély
Magyarország tele van szebbnél szebb várakkal és kastélyokkal. Közülük is kiemelkedik a festői szépségű Nádasdy-kastély, mely Nádasladányban található. A 19. századi építményt Tudor-stílusban készült, pompáját a Nemzeti Kastélyprogram keretein belül kapta vissza. 

A 19. századtól egészen a II. világháborúig a Nádasdyak tulajdonában volt a kastély, mely a család székhelyéül szolgált. Az épületben található ősök csarnokában megtekinthetik a látogatók a grófi család leghíresebb tagjainak egészalakos portréit, de a kastély talán legszebb termén kívül kiemelkedő helyiség a Hauszmann Alajos tervei alapján készült könyvtár is.

Nádasdy-kastély, Nádasdladány Forrás: Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) / Facebook.com

A kastélyt egy közel 20 hektáros angolpark öleli körül, mely pihenésre, piknikezésre kiválóan alkalmas, de már csak a különleges növényvilága miatt is érdemes egy nagyobb sétát tenni a kastélykertben.

Híresen népszerű filmes helyszín a Nádasdyak kastélya, többek között itt forgatták a Borgiák című sorozatot, de a vámpíros filmek készítői is előszeretettel választják forgatási helyszínként: az Underworld című film első részét és a 2013-ban készült Drakula-sorozatot is itt forgatták.

A Nádasdy-kastélyról további érdekességeket és csodálatos fotókat találtok a Travelo oldalán.

A Nádasdy család készíttetett először egészalakos portrékat az ősökről

A Nádasdyak voltak az elsők, akik a 17. században külföldi mintára nagyméretű, egész alakos portrékat készíttettek a család vélt vagy valós őseiről. (A híres nemesi család eredetéről kétféle történet él.) Az eredeti festményeket a Magyar Nemzeti Múzeumban őrzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.