Soha ne kérj ebéd után cappuccinót: egy olasz elmagyarázta, miért nem szabad

Forrás: Shutterstock -
Olaszország szokás szabály kávézás cappuccinó
Köztudott, hogy az olaszok nagyon komolyan veszik a kávézásra vonatkozó szabályokat, péládul azt, hogy ebéd után nem szabad cappuccinót fogyasztani. Most végre kiderült, hogy miért.

Az olaszoknak szigorú étkezési szabályaik vannak, és ezek közül sokat ismerünk is: meg se próbáljunk ketchupot kérni egy olasz pizzériában, de a spagetti tésztáját se törjük ketté főzés előtt. A kávéfogyasztással kapcsolatban is vannak szokásaik: ha egy bizonyos idő után próbálunk meg cappuccinót rendelni Olaszországban, akkor biztosan furcsa pillantásokat fogunk kapni a pincértől.

Forrás: Shutterstock

Arról, hogy miért nem szabad ezt az italt rendelni 12 után, Nadia Munno influenszer beszélt.

„Ez egy reggeli ital" - mondta. „Ez kávé habosított tejjel. Kiváló arra, hogy felébresszen bennünket 10 óra előtt - ha nagyon akarjuk, akkor 11-kor... de nem 12 után" - tette hozzá, majd azt is kifejtette, miért: az étkezéssel már éppen elég kalóriát vittünk a szervezetünkbe. Ha nagyon akarunk, ihatunk kávét ebéd után is, de az csak eszpresszó lehet - írja az Unilad.

Ez történik a testeddel, ha teljesen lemondasz a koffeinről

Kávézni szinte mindenki szokott, abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy a koffein tulajdonképpen legális drog, amely a szervezetünk működésébe nagy mértékben beleszól. Összeszedtük, mi történik a testünkben, ha végleg felhagyunk a koffein fogyasztásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.