Roppant egyszerű étel volt II. Erzsébet királynő kedvenc fogása

Forrás: Getty Images/Wpa Pool -
II Erzsébet királynő lekváros szendvics kenyér kedvenc étel
II. Erzsébet királynő kislány korától fogva rajongott a szendvicsekért. Darren McGrady séf, aki 15 éven át főzött a néhai uralkodóra most megosztotta a királynő kedvenc szendvicsének elkészítési módját.

A királyi bennfentes elmondta, hogy a Buckingham-palotában korábban mintegy 6000 fős kerti partikat rendeztek. Hozzátette, "szerencsére" a királyi séfeknek csak a királyi sátorról kell gondoskodniuk ezeken a különleges alkalmakon.

Darren elárulta, hogy az említett partikon többnyire egyszerű, de annál finomabb szendvicsek szerepelnek az étlapon, ezek egyike a lekváros szendvics, ami II. Erzsébet királynő kedvenc étele volt. A néhai uralkodó mindig lekváros szendvicset evett óvodás korában, amit annyira megszeretett, hogy egész életében ez volt a kedvenc étele - írja az Express.

70 éve a trónon II. Erzsébet: Nincs jogosítványa, rühelli a szakállat és a cipőjét is más töri be királynő Forrás: Getty Images/Wpa Pool

Azok számára, akik szeretnék kipróbálni a néhai királynő kedvencét csak kenyérre, lekvárra és egy kis vajra lesz szüksége.

"A kenyéren általában eperlekvár volt. A lekvárt a Balmoral kastélyban főztük a kertből származó gyönyörű skót eperből"

- tette hozzá a séf.

Az egyetlen étel, amelyet nem ehet Katalin és Vilmos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.