Már edzeni sem kell a fogyáshoz: olyan tablettát fejlesztettek ki, ami mellett meg sem kell mozdulni

Forrás: Shutterstock -
izom egér tanulmány kalóriaégetés tabletta
Egy új tanulmánynak köszönhetően nagy esély van arra, hogy a jövőben nem kell ahhoz edzőterembe menni, hogy szálkás és formás alakunk legyen. 

A missouri és floridai kutatók kifejlesztettek egy olyan injekciót, amely elhiteti a nyugalmi állapotban lévő izmokkal, hogy keményen dolgoznak, és emellett az anyagcserét is felpörgeti.

Az új gyógyszer a szervezet DNS-ében található azon fehérjéket célozza meg, amelyek aktiválják a szervezet energiafelhasználását szabályzó géneket. Ez lehetővé teszi a kalóriaégetést minden fizikai gyakorlat nélkül. A gyógyszert egyelőre csak egereken tesztelték, de a vizsgálat nagyon eredményesnek bizonyult.

Edzés helyett tabletta: olyan súlycsökkentő gyógyszert fejlesztenek ki a tudósok, amely elhiteti az izmokkal, hogy keményen dolgoznak Forrás: Shutterstock

Azok a rágcsálók, akik egy hónapig kapták a gyógyszert, kisebb súlyúak voltak, mint azok a rágcsálók, akik nem kaptak gyógyszert, annak ellenére, hogy ugyanannyit ettek. Alacsonyabb volt a koleszterinszintjük, és több zsírt is égettek el nyugalmi állapotban.

A kísérleti kezelés egyelőre a kezdeti fázisban van, és évekig is eltarthatnak a további tesztelések.

Mindig visszahízol a fogyókúra után? A kutatók kiderítették, miért történik ez

Az új gyógyszer neve SLU-PP-332. Amellett, hogy csökkentette a zsírtömeget még akkor is, ha az egereket magas zsírtartalmú diétán tartották, az injekciós készítmény megakadályozta az egerek további súlygyarapodását egy 28 napos időszak alatt. Illetve segített a vércukorszint stabilizálásában is - írja a Daily Mail.

Rettegés az edzőteremtől, félelem a megszégyenüléstől: ez a fitnesz imposztor szindróma

Először olyan egércsoporton tesztelték a gyógyszereket, amik elhíztak a magas zsírtartalmú étrend miatt. Azok az egerek, amelyeknek 28 napig SLU-PP-332-t kaptak, 12 százalékkal voltak kisebbek, mint a placebóval kezelt egerek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.