Augustus római császár olyan jóképű volt, mint Daniel Craig: rekonstruálták az arcát

római császár Római Birodalom arc Augustus
Rekonstruálták Augustus római császár arcát és kiderült, hogy olyan jóképű volt, mint Daniel Craig. 

Augustus császár a Római Birodalom első császára volt, aki i.e. 27-től haláláig, i.sz. 14-ig uralkodott és a római történelem egyik legfontosabb alakja volt. Arcát szobrokból és mellszobrokból rekonstruálták, arcképét pedig a modern világhoz igazították. Fontos megjegyezni, hogy azokban az időkben „a római szobrok szinte mindig a propaganda célját szolgálták, akárcsak más történelmi portrék" - mondták a szakértők, vagyis nem alkottak hű képmást az alanyról, hanem szigorúságot, méltóságot és hatalmat közvetítettek.

Augustus római császár rekonstruált arca Forrás: Youtube/Royalty Now Studios

A rekonstruálásról készült videóval nagyon elégedettek az emberek, úgy gondolják, hogy rendkívül helyes férfi volt a császár. „Őszintén szólva, a mai mércével mérve is nagyon jóképű volt. Engem egy kicsit Daniel Craigre emlékeztet" - írta egy hozzászóló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.