Michael Schumacher síbalesete: nagy hibát vétett a pilóta az esés előtt

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff -
síoktató Michael Schumacher baleset hiba
December 29-én lesz tíz éve annak, hogy Michael Schumacher szörnyű balesetet szenvedett. A pilóta állapotáról azóta sem tudunk semmi konkrétat, családja teljes titoktartást fogadott. Egy síoktató szerint — aki az elsők között ért oda a sebesült Schumacherhez — az F1-es legenda nagy hibát is vétett az esést megelőzően.

Jens Gideon német újságíró nyomozni kezdett Schumacher balesetével kapcsolatban, és ellátogatott a helyszínre, a francia Alpokba. Beszélt egy síoktatóval, Andréval, aki az elsők között ért oda a sebesült pilótához. André szerint Schumacher kritikus hibát is vétett a balesetet megelőzően.

Michael Schumacher nagy hibát vétett a balesete előtt Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A síoktató azt mondta, nem volt elég hó a terepen, és ilyenkor nagyon veszélyes síelni a sziklák miatt.

A síoktató szerint az esés után úgy tűnt, hogy Schumacher magánál van. Az első segítségnyújtók nem igazán ismerték fel a helyzet súlyosságát, ezért késve érkezett a speciális mentőszolgálat. André azt mondja, ha korábban odér, Schumacher hamarabb megkaphatta volna a szükséges ellátást. Az autóversenyző akkora ütést kapott a fejére, hogy a sisakja összetört, de a kamera, ami rajta volt, ép marad. Ez azt jelenti, hogy a balesetről felvételek készültek, ám nem valószínű, hogy ezeket valaha is nyilvánosságra hozzák - írja a Ladbible.

Michael Schumacher egyébként a fiával síelt aznap, az - akkor még - kisfiú végignézte a balesetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.